Flir C5 är det senaste tillskottet i Flirs CX-serie. Den nya värmekameran har fått förfinad teknik och flera designförbättringar.

Med avancerade funktioner och en prisbild som attraherar såväl yrkesmänniskor som hemmafixare blev värmekamerorna Flir C2 och Flir C3 snabbt populära. Nu är uppföljaren Flir C5 här med förfinad teknik och flera designförbättringar för enklare hantering.

Flir C5 attraherar både proffs och hemanvändare

Användningsområdena för en värmekamera är många. Som hemanvändare kan du till exempel använda den för att hitta bristfällig isolering i väggar och se köldbryggor. Men framförallt är det ett viktigt verktyg om du är hantverkare, rörmokare, elektriker eller liknande. Då kan du använda den för att hitta varma säkringar, lokalisera luftläckor eller undersöka vvs-problem. Värmekameran använder du framförallt för att se temperaturskillnader, och kanske inte i första hand för att mäta exakta temperaturer.

Läs mer mer om värmekameror i vår guide “Värmekamera – allt du behöver veta!”

  • Högre upplösning – upplösning på 160 x 120 pixlar gör bilderna mer detaljerade och lättare att analysera i efterhand.
  • Större skärm – 3,5-tumsskärmen underlättar både när du analyserar bilder och bläddrar i menyer.
  • Tre mätpunkter – förutom den manuella mätpunkten hittar kameran automatiskt den varmaste punkten och den kallaste.
  • USB-C – den nya standarden används för att ladda enheten och föra över bilder till datorn.
  • Bättre placering av reglage – Nu har det blivit lättare att hantera enheten med en hand.

Patenterad teknik för tydligare värmebilder

En uppskattad funktion hos Flirs värmekameror är den patenterade MSX-funktionen (multi-spectral dynamic imaging). Tekniken bygger på att den termiska bilden kombineras med en vanlig bild som tas med enhetens 5-megapixelkamera. Kombinationen hjälper dig att se vad det är du har fotat och kan naturligtvis stängas av.

Trådlös överföring med Flir Ignite

Mobiltelefonerna har lärt oss hur bekvämt det är att automatiskt ladda upp bilder i molnet. Flir C5 har stöd för molnlagring via tjänsten Flir Ignite. Funktionen möjliggör direkt dataöverföring, lagring och säkerhetskopiering så att du automatiskt har tillgång till bilderna på alla dina enheter.