Att som företag ha helhetskontroll över exempelvis alla verktyg och se till att var sak är på sin plats kan vara svårt – i vissa fall näst intill omöjligt. Milwaukee erbjuder därför tjänsten One-Key som gör det enkelt att hålla koll på när, var och av vem inventarierna används.

Milwaukee One-Key är ett inventariesystem framtaget för att kunna ge användaren kontroll och total översikt på sina inventarier. Vem som helst kan använda tjänsten och enligt Olle Persson från Milwaukee kan företagare ha stor användning av det.

Inventera mera

Den primära användningsfunktionen är just hanteringen av inventarier. I One-Key kan du lägga till alltifrån stegar till verktyg för att alltid ha uppsikt på var de är, vem som använde de senast och när de användes. Funktionen ger möjligheten att koppla inventarierna till personer, bilar eller projekt. På så sätt har du alltid full koll på vart sakerna befinner sig och när de är tillgängliga.

Genom att lägga till dina eller företagets föremål i inventariet får du alltså en helthetsvy som både förenklar och förtydligar arbetet för bland annat medarbetare och projekt. Milwaukee säljer verktyg som är kompatibla med One-Key, men även den fristående spårningsenheten Tick som kan fästas på allt ifrån bilnycklar till verktyg.

Komplettera med spårningsenheten Milwaukee Tick

Om du redan har en uppsättning verktyg som inte är direkt kompatibla med One-Key, eller om du vill koppla andra icke-kompatibla föremål till tjänsten, finns det en bluetooth-tick som kan köpas separat och fästas på i princip vad som helst. 

Du är alltså den som bestämmer vad som ska finnas med i inventariet och vilka som ska ha tillgång till det – och med ticken finns det inga begränsningar!

Hitta verktygen snabbt

One-Key har också en spårningsfunktion som gör att du lättare har koll på sakerna på plats. Verktygen i serien eller spårningsenheten kopplas upp via bluetooth så att du kan se var verktyget sågs senast. På spårningsenheten finns också ett larm som du kan utlösa via appen – den piper så att du enkelt kan hitta den inom en räckvidd på 90 meter.

En spårningsfunktion kan reducera antalet borttappade eller kvarglömda saker som aldrig hittar tillbaka. Det här leder i sin tur till att det inte behöver läggas resurser på att ersätta dessa inventarier. Att ha koll kan alltså kan innebära sparade pengar!

Med One-Key kan du lokalisera verktygen snabbt och smidigt.

Anpassning för bästa prestanda

Förutom en helhetsvy över verktyg och andra inventarier som kan vara värda att ha uppsikt på kan du genom tjänsten också anpassa de kompatibla verktygen utifrån hur du jobbar. I appen kan du skräddarsy verktygens inställningar och till exempel ställa in maxhastighet och maxvarvtal. Den här typen av anpassning kan generera en längre hållbarhet, både på verktyget men framför allt tillbehör som exempelvis sågblad– vilket i sin tur sparar in på kassan.

Digital översikt i app

Med One-Key slipper du krångla med komplicerade inventarielösningar. I stället använder du dig av den enkla och användarvänliga appen eller en inloggningssida på nätet. Det här innebär förutom användningssmidighet också att du kan se över inventariet var du än är.

Genom appen kan du använda alla de tre grundfunktioner som nämnts ovan men det finns även en del andra praktiska funktioner. Om du till exempel av någon anledning har förlorat ett One-key-kompatibelt verktyg kan du låsa det så att det inte går att använda.

För en så bra översikt av inventariet som möjligt kan du även lägga in individuella påminnelser om när service behöver utföras på exempelvis verktyg eller bilar.

Så kommer du i gång

  • Att börja använda One-Key går snabbt och smidigt och är helt gratis!
  • Det enda du behöver göra är att registrera en mejl-adress och sedan börja lägga till dina saker i inventariet. Vad du vill lägga till är helt upp till dig.
  • För att dela inventariet med andra bjuder du enkelt in fler användare och på så sätt kan dina medarbetare ha samma överblick som du.