Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Ifö

Ifö är en av Nordens ledande leverantörer av kvalitetsprodukter för badrum, såsom toaletter, badkar, duschar och tvättställ. Ifö har arbetat med porslin i över 100 år och det traditionella hantverket och nordiska designtraditionen står i fokus än idag. Läs mer

  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
640 produkter

Mer än hundra års erfarenhet

Ifö grundades 1887 efter att geologen Gerard de Geer och veterinären Abelgard Nielsen möttes vid kalkbrottet vid Ivösjön i norra Skåne, där upptäckten av rika kalk- och kaolinkällor gjordes. Många tyska arbetare uttalade v:et i Ivö som "f" och behölls därför i företagets namn. Idag är Ifö en av Nordens största tillverkare av VVS-produkter för kök och badrum, och företaget håller fortfarande till där allt började i norra Skåne.

Nordisk design med respekt för tradition

För Ifö står respekt för den nordiska designtraditionen i fokus, vilket återspeglas i produkternas enkla design, naturliga material och rena linjer. Denna nordiska designtradition grundar sig i att människor i norr genom historien har tvingats prioritera funktion över design på grund av klimatet. Miljö är därför än idag en viktig komponent för Ifö när det kommer till både tillverkning och design. Enkla siluetter, neutrala färger och naturliga material är grunden i Ifös designfilosofi, liksom i den nordiska designtraditionen.

Ifö Sense Art – Ett enhetligt badrum med hög flexibilitet

Ifö Sense Art är en produktserie för badrummet som verkligen återspeglar Ifös designfilosofi. Serien består av möbler i fem olika färger och flera olika storlekar, med en mängd valmöjligheter av olika handtag och knoppar. Den enkla och tidlösa designen tillsammans med denna flexibilitet gör att Sense Art passar bra i alla badrum. Materialen och färgerna är inspirerade av den nordiska naturen, samtidigt som de är anpassade för att hålla över tid. Ifö Sense Art badrumsmöbler levereras med mjukstängande dörrar och lådor för en behagligare vardag utan dörrar som smäller. Du kan välja mellan olika handtag eller push-open-funktion. I Sense Art-serien ingår också tvättställ i olika storlekar.

Miljömedveten produktion och vattenbesparande teknik

Ifös fokus på det naturliga och miljön återfinns också i flera av deras tekniska funktioner och i all produktion. En ny Ifö-produkt som släpps ut på marknaden ska i alla avseenden, från produktion till användning, vara en mer miljövänlig än sin föregångare. Ifö var också först med att introducera dubbelspolande toaletter och har nu fått ner vattenförbrukningen med upp till 33% jämfört med andra toaletter. Reservdelar finns tillgängliga i minst 10 år efter att en produkt har slutat tillverkas för att kunna ge den ett ännu längre liv.

Design och teknik för maximal renlighet

Renlighet är en viktig del av Ifös design. En teknologi som kraftigt förbättrat toaletters renlighet är Ifö Rimfree. Teknologin innebär att toaletten inte har någon spolkant där bakterier kan fastna och gömma sig. Material och glasyr är också avgörande för hygien då det påverkar hur mycket ytorna samlar smuts och hur lätta de är att rengöra. Ifös enkla design innebär också att inga badrumsprodukter har några onödiga skarvar, hål och hörn för att minimera antalet ställen som kan samla smuts.

Hos oss på Proffsmagasinet hittar du ett brett sortiment från Ifö bestående av bland annat toalettstolar, tvättställ, badrumsmöbler och badkar.