Att effektivisera elanvändningen är något många idag eftersträvar. Med Airam SmartHome kan du göra ditt hem mer energieffektivt samtidigt som du kan styra både belysning och hemsäkerhetsprodukter direkt från en app.

När belysningsföretaget Airam skulle ge sig in på marknaden för smarta hemsystem var det naturligt att börja med just ljuskällor. Efter lanseringen har deras SmartHome-sortiment vuxit. Idag innefattar det även produkter inom bland annat hemsäkerhet och smarta dörrklockor.

Att minska på energiförbrukningen är något många vill göra av miljöskäl men med höga elpriser finns även en ekonomisk aspekt. Airams SmartHome-system låter dig helt enkelt både kontrollera och styra elförbrukningen utan att behöva göra några stora ingrepp.

Ljuskällor för alla tillfällen

I SmartHome-sortimentet har Airam lampor som passar för alla olika tillfällen och platser. Det finns både de mer dekorativa och de mer praktiska. Genom appen kan du styra skenet i både färg, temperatur och ljusstyrka.

Med Airam SmartHome kan du styra din belysning genom den tillhörande appen. Till exempel kan du styra färg, ljusstyrka och skenets temperatur.

Håll koll i appen

För att kunna använda alla funktioner i Airams SmartHome-system behöver du deras app.

- Appen i sig själv är den viktigaste funktionen. Genom den styr du hela sortimentet, säger Anders Bernsson från Airam.

Förutom att den är avgörande för att du ska kunna styra och ha översikt på din elektronik är appen användarvänlig. Den går snabbt att ladda ner och finns tillgänglig i både Google Play och App Store.

- Den är väldigt lätt att installera och förstå, dessutom är appen helt gratis. Det behövs ingen gateway eller hub som många andra liknande system kräver. Det enda som behövs är en produkt och appen, sen kan du bygga ut och lägga till hur mycket du vill.

 

Så här kan du använda Airam SmartHome

  • Styra enskilda kopplade produkter.
  • Gruppera produkter, till exempel utifrån olika rum.
  • Schemalägga elförbrukningen, exempelvis när lampor eller andra elprylar ska släckas och stängas av.
  • Styra belysningens sken, styrka och färg.
  • Skapa automationer.

Tips! Här kan du hitta guider på hur du kommer i gång och använder Airam SmartHome.

Plugga in vad som helst i en Smart Plug

En av Airams SmartHome-produkter är en smart plug. Det är en adapter som du sätter i eluttaget och sen kopplar in elkabeln i. Om du till exempel kopplar dina vanliga lampor till en Smart Plug kan du genom appen tända och släcka dem. Du kan även programmera pluggen till att automatiskt sättas på eller stängas av.

-  Jag har kopplat kaffebryggaren hemma i en Smart Plug och programmerat den i appen så att den startar lagom till jag ska kliva upp. Då har jag rykande färskt kaffe direkt på morgonen, säger Anders Bernsson.

Smart Plug ger dig även möjligheten att hålla uppsikt över hur mycket el dina saker drar och den är säkrad att klara 16 Ampere (A). Det här innebär alltså att du kan koppla in apparater som drar väldigt mycket ström. Liknande produkter brukar klara ungefär 10 A.

- Med en Smart Plug är du inte begränsad. Du kan koppla in det mesta du har hemma.