Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Lövblåsar

Har du tomten full av löv som behöver röjas upp? En lövblås underlättar det tunga arbetet. Proffsmagasinet erbjuder nätdrivna modeller från varumärken som Black & Decker, Bosch DYI, Gardena och fler.
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
12 produkter
  • 1
Relaterade artiklar:
Har du tomten full av löv som behöver röjas upp? En lövblås underlättar det tunga arbetet. Trots namnet har lövblåsen en stor mängd andra användningsområden. Exempelvis är det ett utmärkt verktyg att ta till när du ska städa bilen, ta bort snö eller grus från uppfarten eller blåsa bort damm och spån från garagegolvet. Med en elektrisk luftblås får du jämn kraft och obegränsad användningstid. Proffsmagasinet erbjuder nätdrivna modeller från varumärken som Black & Decker, Bosch DYI, Gardena och Hikoki.

Effektiv användning
När snön börjar smälta bort och vårsolen äntligen tittar fram är vi många som tycker om få till en ordentlig vårstädning. Det ger en ren och fräsch känsla inför sommaren. Med en lövblås i garaget kan du varje år städa upp löv och trädgårdsavfall mer effektivt, och göra både tomt och uppfart prydligare.

En lövblås med sladd ger obegränsad drifttid och stor kraft. Fast sladden minskar användningsområdet något är en nätdriven modell ett utmärkt val för dig med mindre trädgård. Många modeller av lövblåsar har både blås- och sugfunktion, så att du även kan suga in löven och samla dem i en uppsamlingspåse. Tack vare den funktionen kan du ta dig an slitsamma arbeten på ett mer ergonomiskt vis. Väljer du en trädgårdsmaskin designad med extra ergonomiskt handtag får du ännu mer bekväm användning.

Välj rätt styrka
För bästa resultat behövs rätt mängd styrka för varje tillfälle. En luftblås med svagare styrka brukar med lätthet klara av torra löv men kan få det tufft med blöta, söliga höstlöv. Likaså kan en för stark maskin skada känsliga buskar eller blåsa bort gruset så häftigt att det sprätter åt alla håll. För att kunna anpassa din lövblås efter varje tillfälle kan du med fördel köpa en blås med variabel hastighet. Önskar du rejält med styrka ska du satsa på en ryggburen lövblås. De drivs oftast med bränsle. Nätdrivna varianter är i regel lättare då de saknar tunga motorer. Den lätta vikten gör dem smidiga och enkla att använda. Funderar du kring vilket verktyg som passar för dig kan du läsa mer i artikeln "5 saker att tänka på när du väljer lövblås."