Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Häcksaxar

En häcksax är ett saxliknande redskap som används för att klippa häckar, buskar, trädgrenar och kvistar. Alla verktyg i denna kategori är bränsledrivna.
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
1 produkt
  • 1
Relaterade artiklar:
En häcksax är ett saxliknande redskap som används för att klippa häckar, buskar, trädgrenar och kvistar. En bensindriven modell ger stor kraft som kan kapa kraftiga grenar och trimma breda häckar. Du kan klippa ostört utan att stoppas av sladdar eller batterier som behöver laddas. Har du en stor tomt med buskar eller häck med längre avstånd från huset är en bränsledriven maskin därför ett utmärkt val. Alla verktyg i denna kategori är bränsledrivna.

Välj häcksax efter behov
Med hjälp av en häcksax kan du få jämn och fin växtlighet i hela trädgården. Väljer du en sax med lång svärdlängd kan du även få bukt på breda häckar. För att enklare komma åt att klippa i alla positioner kan du med fördel välja ett verktyg med vridbart handtag. Då kan du ställa in skärhuvudet i en vinkel som passar perfekt till det arbete du utför. Proffsmagasinet har ett sortiment av bensindrivna häcksaxar från varumärken som Hikoki och Alpina. I valet av häcksax kan det vara bra att tänka på att bränsledrivna verktyg släpper ut avgaser och ofta är tyngre till vikten. Har du en mindre trädgård eller buskar med tunna grenar kan du därför fundera på om en nät- eller batteridriven modell är att föredra.

Viktigt med rätt bränsle
För att din häcksax ska fungera ordentligt är det viktigt att du använder rätt bränsle. Bensindrivna häcksaxar har vanligtvis tvåtaktsmotorer, vilket betyder att motorn inte har något internt smörjningssystem. Du bör då välja en oljeblandad bensin, alternativt vara noga med att blanda i olja i ditt vanliga bränsle. Har du ett verktyg med fyrtaktsmotor behöver du inte tänka på detta. Vilken bensin som är tänkt till din trädgårdmaskin går att läsa i användarmanualen.

Använd med försiktighet
Häcksaxens vassa skär är effektiva vid häckklippning men också farliga att hantera. Var därför varsam när du använder ditt verktyg, och klä dig alltid i skyddande kläder. Arbetshandskar, skyddsglasögon och en skyddande jacka är att föredra, och för bensindrivna modeller med hög bullernivå kan det även vara bra att investera i ett par bekväma hörselkåpor.

Enkelt underhåll för längre livslängd
Det är bra att torka av lövrester, kåda och smuts från knivbladen efter varje användning. Det gör du enklast med ljummet vatten och en trasa. Vid grövre smuts kan en skurborste användas. För att knivarna ska hålla så länge som möjligt kan du även smörja in bladen med olja lite då och då. Knivarna kan även slipas med en kniv avsedd för ändamålet.