Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Förvarings- & hyllsystem

Hemmet ska vara en fridfull oas där man kan lämna vardagens kaos vid dörren. Då vill man inte kliva in och mötas av klädhögar, löst bråte eller ett minfält av leksaker. Med ett gediget och genomtänkt förvaringssystem får allting en egen plats som du lätt kan komma åt när du behöver. Med rätt förvaring försvinner inte bara röran utan sakerna håller också längre och löper mindre risk att försvinna.
Här finner du allt du behöver för att påbörja eller bygga ut ditt förvaringssystem. Välj själv om du vill börja smått med några förvaringslådor och markeringslappar, eller om du vill satsa stort och designa ett system med stänger, lådor och krokar för att passa just dina behov. Bara fantasin sätter gränser!
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
252 produkter

Montera förvaringssystem - de första stegen


Ett helt förvaringssystem kan verka avskräckande men det är enklare än man tror. Det första du behöver göra är att bestämma var någonstans det ska installeras. I gästrummet? I garderoben? Ett förvaringssystem behöver inte innehålla kläder utan passar lika väl i källarförrådet eller garaget med familjens allehanda bråte.
När du har bestämt destinationen behöver du mäta hur stort utrymme du har att jobba med. Använd hela ytan, från golv till tak, för att få ut det mesta av kubikmetrarna. Märk ut var hyllornas väggskenor eller takskenor ska sitta innan du börja montera så att du vet säkert att det du önskar får plats. Läs vår guide hur man använder det trofasta vattenpasset för att säkerhetsställa att allting blir rakt!
Med markeringarna på plats är det bara att följa instruktionerna som följer med när du köper förvaringssystemet. Instruktionerna är lättförstådda för att alla ska kunna montera systemet, inte bara snickare. Många system baseras på klick-in system eller plug-in system vilket är både enkelt och effektivt. De allra flesta behöver endast ett par skenor säkert monterade på väggen eller i taket för att man sedan ska kunna flytta runt hyllorna, stängerna och lådorna hur man vill. Är du ovan med att borra? Kolla in vår guide hur du lyckas med borrningen.

Utnyttja hela utrymmet


Häng upp två stänger ovanför varandra så kan du hänga upp dubbelt så mycket kläder. Montera kroklister på insidan av dörren och garderobsdörrarna för att hänga långa kappor. Sätt upp flera ovanför varandra så kan du hänga upp små accessoarer som halsdukar och väskor.

Skapa översyn


Har du ett större system kan det löna sig med förvaringslådor i mesh eller galler. Detta ger inte bara mer insyn utan bidrar även till att hålla innehållet fräscht och luftigt med gott luftflöde.

Pricken över i:et


Vad är meningen med ett modernt förvaringssystem om man ändå dimper ner allting i stora lådor? Även de allra minsta sakerna behöver någonstans att ta vägen. Håll byxorna skrynkelfria med byxutdrag och stapla upp skorna snyggt i ett skoställ. Köp till några små askar och fat i skonsamt tyg att lägga accessoarna i så att de håller sig fina och är lätta att finna.

Är du redo att få lite ordning i kaoset men saknar rätt verktyg? Läs vår guide om olika sorters skruvdragare och borrmaskiner för att få tips och insyn i vilket verktyg som just du behöver.