Kontakta ossVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Petzl

Petzl grundades 1975 av Fernand Petzl som ville ta fram enkla lösningar för att ta sig runt i mörka grottor. På 1970-talet producerades de första produkterna i en verkstad i Saint-Nazaire-Les-Eymes, Isère, Frankrike. Sedan dess har Petzl-bolaget blivit ett internationellt företag.

Petzls uppdrag är att skapa innovativa verktyg och tjänster som gör det möjligt för människor att utvecklas, positioneras och skyddas i vertikala miljöer, även i mörker. Petzl söker efter de bästa lösningarna för användarens behov inom prestanda, ergonomi, komfort och tillförlitlighet.

I dag är Petzl en världsledande tillverkare av klätter- och säkerhetsutrustning för både bergsklättrare och yrkesfolk som arbetar på hög höjd. Petzl är också världens ledande tillverkare av pannlampor.

Petzl har tre verksamhetsområden; WORK SOLUTIONS som är utrustning, metoder och teknik för arbete på höjd och vid räddningsinsatser på svårtillgängliga platser. OUTDOOR-SPORT som är utrustning och tekniker för bergsbestigning, klippklättring, isklättring, aidklättring, canyoning och grottkrypning. PANNLAMPOR som är ljusstarka och driftsäkra för professionella användare med högt ställda krav på extra ljus i jobbet och för utomhussporter som skidåkning, multisport, terränglöpning, jakt, fiske, m.m.


Hos oss på Proffsmagasinet hittar du bl.a. takarbetspaket, fallskydd, pannlampor, skyddshjälmar, hjälmfästen, pannband, utrustningssäckar, batterier, hjälmvisir, positioneringslinor, m.m.
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
57 produkter
  • 1