Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Petzl

Petzl är en av världens främsta tillverkare av personlig skyddsutrustning för arbete på hög höjd samt pannlampor. Hos Proffsmagasinet hittar du bland annat produkter inom fallskydd i form av selar och tillbehör, pannlampor samt huvud- och ansiktsskydd som skyddshjälmar och visirer från Petzl. Läs mer.

  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
62 produkter

Petzl är en av världens främsta tillverkare av personlig skyddsutrustning för arbete på hög höjd samt pannlampor. Verksamheten är indelad två fokusområden (i) SPORT - bergs och sportklättring, via ferrata, grottforskning samt (ii) PRO - personlig skyddsutrustning för säkrare arbete på hög höjd inom bygg, industri och räddningsverksamhet. Upptäck Proffsmagasinets sortiment av selar från Petzl här!

Företaget grundades formellt i mitten av 1970-talet, men har rötter som sträcker sig tillbaka till 1930-talet. Innovation, hög kvalité, samt lång hållbarhet utgör Petzls DNA. Familjen Petzl har i tre generationer utvecklat och tillverkat produkter vid huvudkontoret till franska Alperna. Petzl har idag försäljning över hela världen och drygt 1000 medarbetare.

Industriell excellens

Petzl utvecklar och testar alla deras produkter enligt högre standarder än de som krävs. På Petzls designcenter (baserat i Frankrike) integreras alla områden som är relaterade till skapandet av produkterna och från design- och prototypfaserna utvärderas kontinuerligt produkternas pålitlighet och användarens säkerhet med särskild uppmärksamhet på användningsrisker. Med laboratorier dedikerade till produkttestning genomförs dynamiska fall- och stöthållfasthetstester. Cyklisk testning utförs och prestanda utvärderas, liksom strålkvalitet och brinntider för pannlamporna. Denna process inkluderar rigorösa fälttester för att testa ergonomin och tillförlitligheten under verklig användning i verkligheten. Läs mer om hur du väljer rätt pannlampa för arbete och aktivitet här.

Innovativ anda

Sedan Petzl grundades år 1970 har deras mål varit att göra det säkrare och mer bekvämt att göra framsteg i mörka eller vertikala utrymmen. Som pionjärer inom sitt område vill Petzl skapa nya möjligheter för deras användare att ge sig in i allt mer krävande terräng. Att gå längre och högre, arbeta effektivare, maximera säkerheten och att göra det som är otillgängligt idag tillgängligt imorgon.