Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Metabo Kap- & gersågar

En kap- och gersåg kan användas för raksågning, snedkapning och till geringssågning. Med en kap- och gersåg kan du ställa in sågen för att gera, såga i vinklar, i exempelvis 45°.Läs mer
Sökresultat från kunskapsportalen:
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
7 produkter
  • 1
En kap- och gersåg är en stationär såg som du kan använda för raksågning, snedkapning och till geringssågning. Med en kap- och gersåg kan du kapa material och även ställa in sågen för att gera, såga i vinklar, i exempelvis 90°, 45° och 22,5°. Många sågar går att ställa åt både vänster och höger, vissa sågar har inbyggd laser för att underlätta vid sågning och vissa kap- och gersågar levereras med bord. Med en kap- och gersåg kan du även ställa sågen så att du kapar med sågklingan i lutning. Kap- och gersågar är användbara när du behöver såga material i olika vinklar, exempelvis om du ska sätta upp golvlister och fönster- eller dörrlister.

När du sågar blir det mycket damm och spån vilket gör att vissa kap- och gersågar har spånuppsamlare eller möjlighet att ansluta en dammsugare för att hålla din arbetsplats ren och dammfri. Kap- och gersågar kan ha mjukstart vilket är en funktion där maskinen tar 2-3 sekunder för att varva upp. Mjukstart bidrar till att maskinen inte rycker till när du startar den men innebär att du måste vänta lite längre innan du börjar såga då klingan måste rotera på fullvarv innan du sågar.

Vill du säkerställa att du får precisa, räta snitt och korrekta vinklar ska du välja en kap- och gersåg som till skillnad från en cirkelsåg är mer exakt och enklare att ställa in.

Hos oss på Proffsmagasinet hittar du ett stort sortiment med noga utvalda batteridrivna och nätdrivna kap- och geringssågar från varumärken som Dewalt, Metabo, Bosch, Makita, Milwaukee, HiKOKI, Evolution och Black & Decker som klarar de flesta test de ställs inför. Letar du efter den bästa kap och gersåg för just dig ska du ta del av vår guide "Välj rätt kap- och gersåg" innan du bestämmer dig för att köpa din kap- och gersåg.

Vi har kap gersåg med en rad olika klingdiameter, exempelvis 216 mm, 305 mm och 254 mm och de allra flesta av de kap- och gersågar du kan hitta hos oss på Proffsmagasinet har en klinghålsdiameter på 30 mm.