Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Metabo Lövblåsar

Med en lövblås kan du effektivt blåsa bort löv från gräsmattan och uppfarten. Nedan presenteras vårt sortiment av batteridrivna lövblåsar från varumärken som Bosch, Milwaukee och fler.Läs mer
Sökresultat från kunskapsportalen:
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
3 produkter
  • 1
Med en batteridriven lövblås kan du effektivt blåsa bort löv från gräsmattan och uppfarten. Men visste du att den fungerar utmärkt till andra uppgifter också? Exempelvis är luftblåsen ett utmärkt verktyg att använda när du ska städa bilen, ta bort snö från uppfarten eller röja upp efter snickeri- och sliparbeten. En batteridriven modell ger dig stor flexibilitet då du slipper begränsas av sladdar eller kladda med bensin. Hos oss på Proffsmagasinet hittar du ett utbud av batteridrivna lövblåsar från tillverkare som Bosch, Milwaukee, Dewalt, Black & Decker, Makita, Greenworks, Metabo och fler.

Batteri och batteritid
Luftblåsen är ett verktyg som behöver stor kraft för att fungera. Du kan därför räkna med att kunna arbeta runt 15-20 minuter i taget, innan det är dags att ladda batterierna. Batteritiden kan dock variera och beror till stor del på vilken typ av batteri du väljer. 18 V-batterierna är populärast men önskar du ännu mer kraft kan du välja att använda ett batteri på 36 eller 54 V. Många lövblåsar säljs utan batterier för att du ska kunna använda samma batterier som till dina andra verktyg från samma tillverkare. Givetvis går det även att hitta lövblåsar med batteri och laddare.

Många fördelar med batteridrivet
Med en batteridriven lövblås slipper du bensinångor, bränslekostnader och långa sladdar som kan fastna i buskar och trädgårdsmöbler. De många fördelarna gör att luftblåsar med batteri ofta syns till på listor över verktyg som har rankats bäst i test. Det finns även varianter som drivs med bränsle eller nätanslutning, och vilken modell som passar dig bäst beror på hur stor trädgård du har och hur mycket styrka du behöver. I artiklen "5 saker att tänka på när du väljer lövblås" listar vi både fördelar och nackdelar med olika sorters lövblåsar.

Bor du i radhus eller ett villaområde där du har nära till grannarna kan ljudnivå vara en viktig faktor i valet av trädgårdsmaskin. Batteri- och nätdrivna lövblåsar är i regel tystare än de kraftfullare bränsledrivna varianterna.

Hur stark maskin behöver du?
Beroende på om du ska blåsa bort torra eller blöta löv, städa bort grus eller ta bort snö på uppfarten krävs olika styrka på din luftblås. En svagare luftblås passar exempelvis utmärkt för att hantera torra löv medan det kan behövas mer kraft för att blåsa våta löv eller grus. En för stark maskin kan å andra sidan göra att grus och snö blåses all världens väg. Väljer du en lövblås med variabel hastighet kan du ställa in styrkan efter varje tillfälle.