Ska du köpa krysslaser, linjelaser, cirkellaser eller kombilaser? Här listar vi några av våra populäraste och mest omtyckta modeller. Alla har fått toppbetyg och strålande recensioner av våra kunder.

Krysslaser, linjelaser, cirkellaser, korslaser, 360-graderslaser, kombilaser… att navigera de olika tillverkarnas utbud av laserverktyg är inte helt enkelt. Inte heller att hitta rätt produkt för det du ska göra. Därför vill vi först och främst tipsa om vår stora guide ”Så väljer du rätt krysslaser, kombilaser eller cirkellaser”. När du vet vilken typ av laserverktyg du behöver är det dags att jämföra olika modeller och reda ut vilken laser som är ”bäst”.

Läs också: Så väljer du rätt krysslaser, kombilaser eller cirkellaser.

Enkel, rejäl och lättanvänd korslaser

När vi tittar närmare på några av våra mest sålda laserverktyg här på Proffsmagasinet kan vi konstatera att det också är produkter som har fått höga betyg och fina omdömen av våra kunder. Betygen som kommit in via Trustpilot visar på ett högt snitt nära 5.0 – och recensionerna är positiva. I omdömena märks kommentarer som ”Bra ljus i solljus”, ”stark och tydlig”, ”ruskigt mycket pang för pengen” och ”enkel, rejäl och lättanvänd korslaser”.

Övervikt på grön laser

Vad är det för lasermätverktyg våra kunder väljer? Bland våra populäraste lasrar märks stora tillverkare som Bosch, Dewalt och Leica. Det är en viss övervikt på grön laser men även röd laser förekommer. Grön laser har fördelen att det gröna ljuset uppfattas upp till fyra gånger bättre, även i starkt solljus. Produkter med röd laser kostar i regel mindre och har aningen längre batteritid. Vid arbete inomhus är laserns färg framför allt en fråga om tycke och smak.

Statistiken visar också att många väljer cirkellaser framför enklare linje- och korslaser – gärna med tre 360-graderscirklar för maximal flexibilitet.

Våra populäraste lasrar

Har du svårt att välja korslaser? Det här är våra populäraste korslasrar just nu: