Letar du efter den perfekta sekatören? Vi har jämfört fem av våra populäraste sekatörer och sammanställt produktrecensioner från våra kunder. Läs vidare för att se vilken sekatör som är bäst i test!

När du arbetar med dina träd och växter är det viktigt att ha rätt verktyg för jobbet.  Dels för att det är roligare att arbeta med effektiva verktyg, dels för att du får ett bättre slutresultat. Ett rent snitt läker till exempel snabbare och minskar risken för sjukdomar. När du investerar i kvalitetsutrustning behöver du inte heller tänka på att ersätta den lika ofta.

Våra populäraste sekatörer 2023

För att du lättare ska kunna välja vilken sekatör som är bäst för ditt behov har vi jämfört de fem sekatörer vi säljer bäst av just nu. Kundomdömena vi sammanställt är lämnade via Trustpilot och kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

Fiskars Xseries P961

Fiskars är ett välkänt varumärke som tillverkat verktyg i över 300 år. Deras sekatörer är populära bland både trädgårdsentusiaster och professionella trädgårdsmästare. Vår populäraste modell på Proffsmagasinet är Fiskars Xseries P961 som är en lättanvänd och högkvalitativ sekatör med flera smarta funktioner. Den mest utmärkande egenskapen är sekatörens PowerGear-mekanism, en innovativ teknik som ökar klippkraften tre gånger. Finns i storlekarna M och L.

Fördelar

+ PowerGear-mekanism

+ Bekvämt handtag

+ Blad med sidoskär

+ Lås med skjutspärr

Så tycker våra kunder

Vi har i skrivande stund inte fått in så många recensioner av Fiskars Xseries P961, men de omdömen som kommit in är väldigt positiva. Framför allt lyfter våra kunder fram att den är greppvänlig och enkel att arbeta med.

Fiskars PowerStep P83

En övervägande del av alla sekatörer vi säljer på Proffsmagasinet har sidoskär för rena och fina snitt. Fiskars PowerStep P83 är i stället av mothållstyp, vilket innebär att ett enskilt blad skär mot ett stoppblock. Konstruktionen gör den lämplig för tjocka och döda grenar, men mindre lämplig för färska eftersom den kan skada växtvävnaden. En annan fördel med Fiskars PowerStep P83 är den kan klippa i tre steg beroende på grenens tjocklek.

Fördelar

+ Mothållskonstruktion

+ PowerStep med beskärning i tre steg

+ Bra för höger- och vänsterhänta

+ Klipper grenar upp till 24 millimeter i diameter

Så tycker våra kunder

Proffsmagasinets kunder delar ut höga betyg och skriver positiva omdömen om Fiskars PowerStep P83. Flera nämner Fiskars generellt höga kvalitet och lyfter fram att sekatören är vass. En användare skriver ”Bästa sekatör hittills och då har jag avverkat 3 st på kort tid. Denna var mycket lättanvänd, ett riktigt klipp”.

Fiskars Solid P321

Fiskars Solid P321 är en enklare sekatör i FiberComp-material med sidoskär för torra grenar och kvistar. Med den här sekatören kan du klippa grenar med upp till 20 millimeters tjocklek.

Fördelar

+ Prisvärd

+ Skär i härdat kolstål med PTFE-beläggning

Så tycker våra kunder

Av betyg och omdömen att döma är våra kunder väldigt nöjda med Fiskars Solid P321. En kund skriver att han eller hon är väldigt nöjda med kvaliteten och att den är perfekt för trädgårdsarbetet.

Fiskars Xseries P921

Ännu en sekatör från Fiskars! Fiskars Xseries P921 är en högpresterande sekatör för dig som ställer höga krav på komfort och effektivitet. PowerGear-mekanismen ger tre gånger mer kraft i klippet och det roterande handtaget minimerar belastningen på fingrarna. Bladet är tillverkade av härdat kolstål med PTFE-beläggning för minskad friktion. Klippkapacitet på 24 millimeter.

Fördelar

+ Roterande handtag

+ PowerGear-mekanism

+25 års garanti

Felco 38300002

Felco 38300002 är en populära sekatör i den lite högre prisklassen för beskärning av grenar upp till 25 mm. Designmässigt är det en klassisk modell med handtag av lättmetall, buffertanslag, savränna och trådsax. Om skären skulle slitas ut är det lätt att byta ut dem mot nya.

Fördelar

+ Handtag i lättmetall

+ Buffertanslag

+ Utbytbara skär

Så tycker våra kunder

Vi har i dagsläget fått in relativt få omdömen om Felco 38300002 men de som finns är odelat positiva. Fördelar som lyfts är att den är behändig och lätt att använda.