Undrar du vilken pannlampa som är bäst i test? Vi har jämfört tre toppsäljande modeller och sammanställt betyg och omdömen lämnade av våra kunder!

En pannlampa är en praktisk och användbar ljuskälla som du bär på huvudet. Lampan är lika användbar när du tar din kvällspromenad som när du meckar med bilen och behöver ha händerna fria.

När du väljer en pannlampa finns det flera funktioner du bör leta efter.

Ljusstyrka

För det första är det viktigt att titta på ljusstyrkan och räckvidden. En bra pannlampa bör erbjuda tillräckligt med ljus för att lysa upp området framför dig och ge dig en god sikt i mörker. Ju högre lumen, desto starkare ljus.

Batterier och batteritid

En annan viktig funktion att överväga är vad pannlampan använder för batterier och hur bra batteritiden är. Fundera över hur du kommer att använda pannlampan. Klarar du dig på en laddning eller behöver du ha utbytbara batterier? Du vill inte hamna i en situation där lampan plötsligt slocknar mitt i en aktivitet.

Vattentålighet

Ytterligare en aspekt att tänka på är vattentåligheten. Om du planerar att använda pannlampan utomhus, i regn eller snö, är det viktigt att den är vattentät och klarar av att hantera väderförhållandena. De flesta pannlampor vi säljer har en kapslingsklass på IPX4 eller högre.

Jämförelse: Pannlampa bäst i test

För att du lättare ska kunna välja vilken pannlampa som är bäst för ditt behov har vi jämfört några av de pannlampor vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. LED LENSER iH9R

Populära LED LENSER iH9R är en uppladdningsbar pannlampa som även kan användas med vanliga AA-batterier vilket ger ökad flexibilitet. Som användare kan du växla mellan långt och brett ljus, samt växla mellan två energilägen för att maximera batteritiden. Vad mer kan man önska sig?

Fördelar

+ Ljusstyrka på 600 lm

+ Räckvidd upp till 200 m

+ Uppladdningsbar eller med AA-batterier

+ Kapslingsklass IP 54

Så tycker våra kunder

Proffsmagasinets kunder är överlag väldigt nöjda med LED LENSER iH9R. De allra flesta som testat pannlampan och skrivit omdömen har delat ut femmor i betyg. Flera användare skriver att de använder pannlampan dagligen på hundpromenader. Flera uppskattar att den både har uppladdningsbart batteri och kan användas med AA-batterier.

2. GP LIGHTING Discovery CHR35

GP LIGHTING Discovery CHR35 är en väldigt uppskattad pannlampa och det är inte svårt att förstå varför. Den har en bra ljusstyrka på 600 lm, fyra ljuslägen och levereras tillsammans med ett laddningsbart litiumjobatteri. En smart funktion som vi verkligen uppskattar är att det går att ta loss själva lampan och använda den som ficklampa.

Fördelar

+ Ljusstyrka på 600 lm

+ Räckvidd på upp till 130 meter

+ Avtagbar lampa

+ Laddningsbart litiumjonbatteri
+ Kapslingsklass IPX4

+ Fyra ljuslägen

Så tycker våra kunder

Proffsmagasinets kunder är enade om att GP LIGHTING Discovery CHR35 är en riktigt bra pannlampa, och en klar majoritet har delat ut högsta betyg. En av de nöjda kunderna skriver ”Grymt bra ljus med denna pannlampa. Min bästa hittills och nu känns mina gamla lite klena i ljuset. Sitter bra på huvudet. Funderar på att köpa flera.”. En annan skriver: ” Detta var något som passade mig jättebra. Då inställningar på remmarna och lampans funktion har gjort allt så mycket lättare att ha och använda i det man gör. Och detta är något som jag varmt rekommenderar till någon som behöver ha armar fria och ändå ha ljus.

3. GELIA 4088100011

GELIA 4088100011 är en mångsidig och praktisk pannlampa med tre ljuslägen, varav det starkaste är på hela 1000 lm. Lampan laddas med USB (kabel ingår tyvärr inte) och har kapslingsklass IPX4. Den justerbara elastiska remmen gör att lampan sitter bra på huvudet.

Fördelar

+ Ljusstyrka på 1000 lm

+ USB-laddning (kabel ingår ej)

+ IPX4

Så tycker våra kunder

Våra kunder som testat och recenserat GELIA 4088100011 är eniga om att det är en lampa som uppskattas och kan rekommenderas till andra. En användare skriver till exempel: ”En mycket bra pannlampa som uppfyller syftet för vårt ändamål. Använder denna flitigt när vi kör underhåll av maskiner och kvalitetsarbeten för att syna detaljer ordentligt.”. En annan skriver ”Bra ljusspridning med balanserad vikt” och en tredje skriver ”Grymt stark ljusbild”.