Behöver du en mindre luftkompressor för att pumpa däck och blåsa upp badleksaker? För att avgöra vilken kompressor är bäst i test har vi jämfört tre av våra populäraste modeller och sammanställt omdömen och betyg från våra kunder.

Man kan lugnt säga att batteridrivna kompressorer har revolutionerat hur vi pumpar däck, fyller fotbollen och blåser upp badleksaker. Dagens portabla kompressorer är kraftfulla, batteridrivna och så små att de lätt kan följa med i bilen, på cykelturen eller på semestern.

Att tänka på när du väljer kompressor

När du väljer kompressor behöver du först och främst fundera över hur stark tryckkapacitet du behöver, det vill säga vad du kommer att pumpa. Detta värde, ofta angivet i bar eller PSI, indikerar den maximala trycknivå som enheten kan generera. Här följer några exempel på vanliga användningsområden:

  • Cykeldäck kräver ofta mellan 4 och 8 bar (58-116 PSI).
  • Bildäck på personbilar har ofta ett rekommenderat tryck mellan 2 och 2,5 bar (29-36 PSI) beroende på fordon och tillverkarens rekommendationer.
  • Motorcykeldäck: Dessa kan variera ganska mycket beroende på modell, men ligger ofta i intervallet 2,2 till 2,9 bar (32-42 PSI).
  • Badleksaker kräver generellt ett lägre tryck, vanligtvis under 0,5 bar (7 PSI).

Andra saker du ska tänka på när du väljer kompressor är batterikapacitet och vilka munstycken som följer med. Kontrollera att enheten kommer med eller är kompatibel med olika munstycken för att passa alla dina uppblåsbara artiklar.

Luftkompressor bäst i test - 3 storsäljare jämförda

För att du lättare ska kunna välja vilken luftkompressor som är bäst för ditt behov har vi jämfört de kompressorer vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

Så tycker våra kunder

När det kommer till små, batteridrivna kompressorer är Milwaukee M12 BI-0 sedan länge en storfavorit hos Proffsmagasinets kunder, och genomsnittsbetyget ligger väldigt nära den perfekta femman. Många skriver att de använder den för att pumpa däck på bilen och att kompressorn klarar jobbet med bravur. En av de nöjda användarna skriver: ”Utmärkt för att justera lufttrycken i bildäcken, skottkärran, gräsklipparen, cykeln mm. Gillar den böjliga slangen så man kommer åt svårtillgängliga ventiler.”

Så tycker våra kunder

När Proffsmagasinets kunder skriver omdömen om Bosch DIY EasyPump är det tydligt att smidigheten är ett av dess starkaste kort, och många nämner hur smidig den är att ha med sig i väskan. En kund som delat ut en femma i betyg skriver: ”Bra att ha med sig i resväskan utomlands och blåsa upp barnbarnens badleksaker med.”. En annan skriver ” Storleken gör att den lätt kan följa med på MC-utflykter om man skulle vilja det. Jättenöjd”. En användare har i sin tur dragit bort ett poäng på betygsskalan med motiveringen att pumpen är ”lite långsam”.

Så tycker våra kunder

De allra flesta som köpt Makita DMP180Z på Proffsmagsinet och lämnat betyg eller omdömen är nöjda med sitt köp. Flera kunder påpekar att den fungerar utmärkt för att pumpa bildäck, och att det är en fördel att den alltid går att ha med sig i bilen. En användare upplever dock manualen som otydlig.