Undrar du vilken handdammsugare som är bäst i test? Vi har jämfört några av våra populäraste sladdlösa handdammsugare och skaftdammsugare och sammanställt omdömen lämnade av våra kunder.

En sladdlös handdammsugare är en kompakt och mer portabel version av en traditionell dammsugare. En vanlig dammsugare är ofta att föredra när du ska städa ett helt rum, men när du ska rengöra mindre ytor och svåråtkomliga områden är handdammsugaren ett enkelt och smidigt alternativ. Den är perfekt när du ska städa bilen, städa upp på snickarbänken eller suga upp de enerverande smulorna i köket. Eftersom de ofta går på batteri är du inte heller beroende av eluttag.

På Proffsmagasinet säljer vi mer professionella dammsugare än vad många köper för att städa i hemmet, men om du renoverar, snickrar eller har garage kan en starkare och mer robust modell vara att föredra. Värt att tänka på är att dammsugare i den här klassen oftast säljs utan batteri och laddare.

Det finns många olika handdammsugare att välja mellan. Framför allt är det fyra faktorer som skiljer dem åt:

Sugeffekt

En handdammsugare med hög sugeffekt kommer att kunna fånga upp smuts och damm på ett effektivt sätt. En handdammsugare med för svag motor kan vara tröttsam att jobba med.

Batteritid och laddningsti

En annan viktig faktor att överväga är batteritid och laddningstid. Om du primärt kommer att suga upp brödsmulor vid frukostbordet är batteritiden inte så viktig, men om du är hantverkare som ska städa ute på jobb är det desto viktigare att kunna arbeta en längre tid.

Kapacitet och dammbehållare

För att undvika att ständigt behöva tömma dammbehållaren är det viktigt att välja en handdammsugare med tillräcklig kapacitet. Titta efter modeller med rymliga dammbehållare för att kunna städa längre utan avbrott.

Tillbehör

Beroende på hur du kommer att använda dammsugaren är det viktigt att undersöka vilka tillbehör och borstar som följer med. Om du behöver rengöra större ytor ska du välja en handdammsugare med tillhörande handtag som förvandlar den till en skaftdammsugare.

Vilken sladdlös handdammsugare är bäst i test?

För att du lättare ska kunna välja vilken handdammsugare som är bäst för ditt behov har vi jämfört de handdammsugare vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. Milwaukee M18 CV-0

En av våra populäraste handdammsugare på Proffsmagasinet är Milwaukee M18 CV-0, och det är inte svårt att förstå varför det har blivit en kundfavorit. Den här dammsugaren har rejält med sugkraft och ett gäng tillbehör som gör den till en mångsidig städhjälp när du ska röja upp. Om du redan investerat i Milwaukees 18-voltsverktyg kan du använda samma batterier som till dina verktyg.

Fördelar:

+ 84,8 mbar sugeffekt

+ Många tillbehör

+ Hepa-filter

+ Passar med alla Milwaukees 18V-batterier

+ Låsbar strömbrytare

Så tycker våra kunder

Vi har fått in väldigt många recensioner av Milwaukee M18 CV-0 och de allra flesta delar ut femmor i betyg. Många hyllar den för sin höga sugförmåga. En kund skriver ” Bättre sugkraft än vad jag hoppats på. Otroligt smidig slang.” och en annan skriver ”Väldigt bra sugkraft. Blir imponerad!”.

Flera kunder ger också exempel på hur de använder dammsugaren. En skriver ”Smidig dammsugare att ha med på monteringsjobb”. En annan skriver ” Mycket bra smidigt att använda på i mitt fall arbetsbänk, biltvätt och i huset när man borrar eller gör nåt annat som skräpar ner.” och ytterligare en kund skriver ” Grymt bra att ha i husbilen”.

Om det är någonting negativt som lyfts fram så är det att dammsugaren är större och tyngre än vad några hade önskat.

Använder du de blåa verktygen Bosch Professional-serie? I så fall ska du titta närmare på Bosch GAS 18V-1 som använder samma 18-voltsbatterier. Det här är en kompakt dammsugare med bra effekt och bra tillbehör. Golvmunstycket förvandlar den till en skaftdammsugare för bästa ergonomi när du behöver dammsuga golv.

Fördelar: 

+ 60 mbar sugeffekt

+ Golvmunstycke

+ Flera andra munstycken

+ Behållarvolym på 0,7 liter.

Så tycker våra kunder

Våra kunder gillar Bosch GAS 18V-1 och de allra flesta har gett den toppbetyg. Flera lyfter fram hur smidigt det är att kunna använda samma batterier som till sina Bosch Professional-verktyg. Dammsugaren hyllas också för sin användarvänlighet och sin goda sugförmåga. Många uppskattar också det medföljande golvmunstycket. En användare skriver: ”Bra sug och bra med golvmunstycket. Perfekt till köket med småbarn som ständigt smutsar ner. Funkar även fint i bilen och husvagnen.”

3. Dewalt DCV517N

Om Dewalt är din grej ska du titta närmare på Dewalt DCV517N som fungerar tillsammans med alla Dewalts 18-voltsbatterier. En stor fördel med Dewalt DCV517N är att den kan suga upp både vått och torrt. Eftersom filtret fångar upp 99,7 procent av allt damm kan den suga upp gips och cementdamm.

Fördelar:

+ Våt- och torrdammsugare

+ Effektivt filter

+ Stor tank på 1,9 liter

+ 1 meter gummislang

+ Medföljande munstycken

Så tycker våra kunder

Enligt Proffsmagasinets kunder är Dewalt DCV517N en riktig höjdare. Någonting många väljer att lyfta i sina recensioner är att dammsugaren är liten och att den kommer åt i svåra utrymmen. Trots det har den imponerande sugkraft. En användare skriver: ”Jag använder den flera gånger i veckan. Utmärkt resultat varje gång.”. En annan skriver: ”Fantastisk liten sak med mycket kraft. Perfekt för mindre jobb”.