Trött på att behöva ladda eller byta batterier i ditt hörselskydd? 3M PELTOR WS ALERT XPV är världens första hörselskydd som drivs av solcellsteknik. Tillverkat i Värnamo markerar denna innovation en ny era inom hörselskydd.

I en värld där teknologisk innovation ständigt strävar efter att kombinera hållbarhet, hög prestanda och avancerad funktionalitet, har 3M PELTOR tagit ett stort steg framåt med hörselskyddet WS ALERT XPV. Den stora nyheten är att hörselskyddet har en solcell som laddas av både av inomhusljus och av solen- Men det är inte allt. I själva verket är hela hörselskyddet omgjort ifrån grunden med mängder av smarta funktioner och ny app.

Solcellsdrift – en milstolpe för hållbarhet

Om du någon gång har hållit i ett par Peltor-kåpor kommer du att känna igen dig, men också lägga märke till hjässbygeln, som nu är pryddmed en mattsvart solcell som följer bygelns rundade form. Den böjbara solcellen är utvecklad av svenska företaget Powerfoyle, och har varit en förutsättning för att hörselskyddet skulle se dagens ljus.

Solcellsdriften innebär att hörselskyddet laddas kontinuerligt under alla ljusförhållanden. Det fylls på snabbare i solljus, men får också en liten laddning under vanliga taklampor. Under årets ljusare månader kan driften i stort sett eliminera behovet av laddning, medan det under mörkare månader kan behöva laddas med usb c-kabel. I den nya appen kan du hela tiden se hur mycket laddning hörselskyddet får från batteri respektive ljus, och få en uppskattning på hur länge batteriet räcker under rådande förhållanden.

Anpassad lyssning med ljudprofiler

Utöver sin imponerande solcellsteknik, har WS ALERT XPV förbättrats med flera funktioner som ska förhöja användarupplevelsen. En av dessa är Working Audio Profiles (WAP), som erbjuder användarna möjligheten att välja mellan förinställda ljudprofiler skräddarsydda för specifika arbetsmiljöer. Genom avancerad frekvensanpassning tillåter tekniken en mer personlig och bekväm lyssnarupplevelse, även i bullriga miljöer.

Working Audio Profiles (WAP) låter användarna välja mellan förinställda ljudprofiler för specifika miljöer.

Ännu bättre ljud för musik och podcasts

Många använder sina hörselskydd för att lyssna på musik och podcasts. Förutom att förbättra ljudupplevelsen rent allmänt har 3M PELTOR även introducerat profiler specialanpassade för musik och podcasts. Tanken är att göra WS ALERT XPV till mer än bara ett hörselskydd, utan göra det till en integrerad del av användarens dagliga liv.

Anpassningsbara funktioner

En annan nyhet är den nya multifunktionsknapp, som användaren kan anpassa i den tillhörande appen. Multifunktionsknappen kan programmeras för specifika funktioner som att berätta vad klockan är, växla mellan olika lägen eller spegla bluetooth-knappen på den andra kåpan.

Uppskattade funktioner lever vidare

Det är lätt att fastna i nyheterna som gör WS ALERT XPV till ett banbrytande hörselskydd, men naturligtvis har 3M PELTOR behållit alla de funktioner som gjort de senaste kåporna i WS ALERT-serien så framgångsrika. Värda att nämna är funktionen Push to Listen som låter användaren släppa in omgivande ljud med ett knapptryck, och den bullerreducerande mikrofonen. Den senare har dessutom förfinats för att ge ett ännu bättre samtalsljud.