Schneider Electric är ett globalt varumärke med över 180 års erfarenhet. De står bakom många av de produkter du har i ditt hem, med ett sortiment med allt från strömbrytare till dvärgbrytare och grenuttag. Favoritserier såsom Exxact, Renova och Thorsman är alla under Schneider Electrics paraply. Idag utvecklas Schneider Electric mer innovativt än någonsin med hållbarhet varmt om hjärtat, för att se till att jordens resurser räcker till fler.

Hur jobbar Schneider Electric med hållbarhet?

För Schneider Electric är hållbarhet en grundsten vid utveckling av nya produkter, samt vid uppgradering av redan existerande sortiment. Exempelvis så innehåller deras brytare till din elcentral återvunnen plast och deras smarta hemsystem har flera produkter som hjälper dig att energioptimera ditt hem.

Samtidigt anammar företaget FN:s Sustainable Development Goals, en global uppmaning som är till för att stoppa fattigdom, skydda vår planet och bidra till mänsklig trygghet och välstånd år 2030. De jobbar främst mot fem hållbarhetstrender: Klimat, cirkulär ekonomi, etik, hälsa & jämställdhet samt utveckling.

Deras mål till 2025 inkluderar bland annat:

  • 50 % av allt material i deras produkter ska vara grönt
  • 100 % av första- och andrahandspaketeringar ska vara fria från engångsplast
  • 800 miljoner ton av CO2-besparingar från sina kunder (sedan 2018)
  • 1 000 av Schneider Electrics toppleverantörer ska minska sina CO2-utsläpp med 50 %

Schneider Electric är i ständig utveckling för att göra sina produkter mer innovativa, hållbara och framtidssäkra!

Upptäck Schneider Electrics sortiment hos Proffsmagasinet

Hos oss på Proffsmagasinet hittar du Schneider Electrics strömbrytare, vägguttag, belysning och andra produkter inom el.