Som marknadens första 12v hydrauliska slagskruvdragare bygger “SURGE” på teknik som kallas “FLUID-DRIVE”. Denna teknik ger två gånger lägre ljudnivå och vibrationer och bibehåller ett kontinuerligt vridmoment längre jämfört med vanliga slagskruvdragare.

Milwaukee har alltid legat i framkanten av utvecklingen av fästverktyg och med lanseringen av M18 FUEL SURGE kan vi leverera en bättre användarupplevelse tack vare tystare drift och minskade vibrationer i ett verktyg som drar små till medelstora skruvar minst lika snabbt som vanliga slagskruvdragare. Med lanseringen av M12 FUEL SURGE introducerar vi samma fantastiska teknik till våra kompakta M12-produkter. M12 FUEL SURGE är idealisk för nuvarande och framtida M12 användare som drar stora mängder medelstora skruvar eller utför mycket servicearbete, säger Henrik Nielsen Trade Product Manager för Milwaukee.

Milwaukee M12 FQID-202X

Nya M12 FUEL SURGE har två gånger lägre ljudnivå jämfört med vanliga slagskruvdragare vilket gör den idealisk för exempelvis underhållsarbeten i bebodda fastigheter, kontorsbyggnader, sjukhus och skolor osv.

Som marknadens enda kompakta hydrauliska 12V slagskruvdragare erbjuder den kompakta konstruktionen en ny lösning för svåråtkomliga platser. Den kompakta storleken gör att verktyget kan bäras i ett bälte eller i en ryggsäck och gör den lämplig för användning i trånga utrymmen.

Med upp till två gånger mindre vibrationer ger SURGE-verktyget jämnare gång och gör det samtidigt lättare och mindre krävande att hantera. Den exklusiva FLUID-DRIVE-konstruktionen ersätter i princip den traditionella slagmekanismen som finns i vanliga slagskruvdragare med en hydraulmekanism för att generera den nödvändiga kraften för vridmomentet. Eftersom det inte finns några metalldelar som slår mot varandra blir resultatet jämnare gång, med lägre ljud- och vibrationsnivå samt längre kontinuerligt vridmoment.

Det nya verktyget erbjuder oslagbar prestanda, med högre åtdragningshastighet än vanliga slagskruvdragare för vissa tillämpningar och ett kontinuerligt vridmoment på 50 Nm.

Den nya M12 slagskruvdragaren från Milwaukee är kompatibel med branschens största batteridrivna kompaktsystem som numera omfattar fler än 75 professionella verktyg. Se alla produkter från Milwaukee hos Proffsmagasinet här!>>

Specifikationer avser M12 FQID-202X:

  • Längd: 132 mm
  • Max. moment: 50 Nm
  • Obelastad hastighet: 1100/2200/3200/3200 varv/min
  • Slaghastighet: 950/2200/3400/3400 slag/min
  • DRIVE CONTROL med fyra lägen och läge för självgängande/självdragande skruv.

Levereras med 2 x 2,0 Ah M12 REDLITHIUM-ION-batterier, laddare, bältesklämma och HD-box.

Läs gärna artikeln om världsnyheten som nyligen släppts – Milwaukees M18 1-tums mutterdragare!

Uppdaterad 2019-09-25