Nu har du möjligheten att kapa rena och installationsklara gängstänger i de vanligaste dimensionerna. Den nya kolborstfria gängstångskapen M18 BLTRC är nu här!

Den nya gängstångskapen från Milwaukee erbjuder en lättanvänd och snabb lösning för kapning av gängstänger. Maskinen har tillräckligt med kraft för att kapa M6, M8 och M10 i rostfritt stål och M6, M8, M10 & M12 i mjukt stål, Detta på några få sekunder!

Det nya verktyget har en unik ny design med 38 mm inbyggd kaplängd och centrerat enhandsgrepp för att göra enhetliga och kontrollerade kapningar ovanför huvudhöjd. Den ger även bra sikt för kapning med hög precision. Verktyget är inte bara optimerat för kapning ovanför huvudhöjd – det kan även placeras på rygg och erbjuder mycket god stabilitet för prefab-kapning, se exempel på bild nedan.

Gängstångskapen är utrustad med en kolborstfri motor och ett M18 2,0 Ah-batteri finns kapacitet för mer än 300 kapningar per laddning. Skären erbjuder 4 olika kapdimensioner som justeras genom att rotera skären för de vanligaste förekommande gängstångsdimensionerna. Verktygets käftar öppnas automatiskt efter att kapningen genomförts så att användaren kan utföra många kapningar i snabb följd.

Alla dessa funktioner samverkar för att förhindra vibrationer, flisning och gnistor – vanligt förekommande problem när icke-specialiserade verktyg används för att kapa gängade stänger.

Specifikationer avser M18 BLTRC-522X :

  • Mjukt stål: M6, M8, M10 och M12
  • Rostfritt stål:M6, M8 och M10
  • Vikt med 2,0 Ah-batteri: 3,9kg
  • Fyrsidiga övre och nedre skär
  • LED-lampa
  • Hål för verktygslina

Levereras med 1st 2, Ah och 1st 5,0 Ah M18-batteri och 1st M12-M18 laddare, övre och nedre skär samt insexnyckel.

Den nya kolborstfria gängstångskapen är en del av M18-sortimentet som nu omfattar fler än 145 elverktyg. Se alla Milwaukee-verktyg hos Proffsmagasinet här.