I sommar lanseras ett nytt tillskott i HiKOKI:s produktkatalog. Hybridadaptern kommer att förenkla många arbetares vardag och erbjuder obegränsad körtid. Lanseringen är ett viktigt steg i HiKOKI:s verktygssatsning. – Vi är på väg mot sladdlöst på riktigt. Våra nya produkter är ett bevis på att branschen är i förändring, säger Måns Hermelin, produktchef på HiKOKI Sverige.

- Lanseringen är ett viktigt steg i HiKOKI:s verktygssatsning. "Vi är på väg mot sladdlöst på riktigt. Våra nya produkter är ett bevis på att branschen är i förändring", säger Måns Hermelin, produktchef på HiKOKI Sverige.

Varumärkesbytet

Hösten 2018 stod HiKOKI inför en enorm förändring. Företaget gjorde ett varumärkesbyte och gick från Hitachi Power Tools till HiKOKI. Namnbytet var ett första steg i företagets resa mot att bli ledande i branschen när det kommer till innovativa, kraftfulla och ergonomiska verktyg. Under året som gått har företaget lanserat en ny batteriplattform – MULTI VOLT, som har gjort det möjligt att ”kapa sladden”.

Den helt nya batteritekniken gör sladdlösa 36V-maskiner lika starka som verktyg med sladd. De handhållna 36V-verktygen och MULTI VOLT-batteriet har också samma storlek och låga vikt som 18V-verktyg och batterier. Dessutom kan det nya batteriet kombineras med dina gamla verktyg – vilket gör att du kan välja två voltkrafter med samma batteri.

- Du får en enorm flexibilitet och kompabilitet, samtidigt som du kan bibehålla en god ergonomi eftersom verktygen inte blir stora och tunga. Om du ska arbeta med ett verktyg varje dag i flera timmar, är det viktigt att du har bra kraft men inte tummar på ergonomin, säger Måns Hermelin.

Hybridadapter och smart batteri

Nu uppgraderas MULTI VOLT på marknaden med en hybridadapter. Adaptern för 36V MULTI VOLT-maskiner ger kraft som nätdrivet men flexibiliteten som batteridrivet. Du kan alltså själv välja när och om du vill använda sladd. Att kapa sladden är ett viktigt steg för många arbetsplatser, då den ses både som besvärlig och ett riskmoment. Den nya lanseringen ger nu en flexibilitet som inte erbjudits tidigare, som kommer att underlätta för många. 

- Batteriplattformen och adaptern tillsammans gör att proffsanvändare inte längre har behov att använda sladdverktyg – oavsett hur mycket kraft jobbet kräver. Dock vill vi att de ska ha möjlighet att använda sladd om det önskas – utan att behöva byta verktyg. HiKOKI har som mål att förenkla, förbättra och utmana branschen när det kommer till innovativ teknik och det ska bli spännande att följa marknadens mottagande, säger Måns Hermelin.

Dessutom har ett ”smart” batteri lanserats, som passar till i princip alla HiKOKI:s 18V- och 36V-maskiner. Batteriet känner själv av vilken voltklass som ska användas och växlar automatiskt mellan dem. Det nya batteriet är ytterligare ett steg i företagets innovations-resa för smartare verktyg. Måns Hermelin spår att framtidens verktyg är här för att stanna, och att kommande lanseringar bland annat kommer att vara utvecklade utifrån IoT.

- Verktygen kommer att blir än mer uppkopplade. Kanske kommer du kunna GPS-positionera dem, avläsa och diagnostisera lättare och att verktygen själva kan indikera när det är dags för service eller kunna visa på vad som är fel till exempel. Tekniken finns och det blir allt lättare att bygga in avancerad elektronik i små maskiner, avslutar Måns Hermelin.

Fem snabba skäl att välja 36V och MULTI VOLT

  • Kraft: Nätdriven styrka med sladdlös frihet.
  • Säkerhet: Ingen sladd som är i vägen.
  • Kompabilitet: MULTI VOLT-batteriet passar verktyg med både 18V och 36V.
  • Lösningsorienterad: Ett verktyg som ersätter två.
  • Ergonomi: 36V-vektyg som har lika låg vikt och storlek som verktyg på 18V.

Se alla Proffsmagasinets HiKOKI-produkter här.