Gustavsberg tillverkar mat- och sanitetsporslin med det välkända ankarsigillet. Lokalt producerat i en fabrik, på en liten ort i Stockholm med samma namn, sedan 1825 är det numera ett signum för svensk kvalitet och hantverk.

För Gustavsberg är målet att fortsätta att leverera badrum – i åtminstone 190 år till. Men att förbli ett signum för kvalitet är ett högt mål. Därför satsar Gustavsberg mycket på innovation, miljö och hållbarhet.

- Gustavsberg är en riktig tungviktare i vvs-sortimentet och vi är jätteglada att kunna erbjuda deras kvalitetsprodukter. Och – som de säger själva – om alla byter till snålspolande toaletter och blandare sparar vi lika mycket energi som ett kärnkraftverk producerar på ett år. Hur fantastiskt är inte det?!, säger Jacopo Contursi på Proffsmagasinet.

Sanitetsporslin från Gustavsberg, badkar och blandare i badrum

Genom innovation har Gustavsberg lanserat produkter som sparar både energi och vatten. Förutom att det sparar pengar i energi- och vattenkostnader är det också bra för vår miljö. Flera av innovationerna har även prisats internationellt.

För att nå målen för hållbarhet strävar Gustavsberg efter att tillverka produkter med lång livslängd. För att förlänga livslängden ännu mer tillhandahåller de också reservdelar fler än 10 år efter det att en produkt eventuellt har tagits ur produktion.

Idag ägs Gustavsberg av tyska koncernen Villeroy & Boch, ett av Europas mest kända varumärken inom sanitet- och badrum liksom inom kakel och hushållsporslin.

Proffsmagasinet är återförsäljare för Gustavsberg. Hos oss hittar du hundratals produkter till ditt badrum, bland annat WC-stolar, badkar, blandare, tillbehör och reservdelar. Har du frågor om sortimentet är du välkommen att kontakta Proffsmagasinets kundservice.

Uppdaterad 2019-10-07