ELKO har sin början i Oslo där A/S Elektrokontakt grundades redan 1945. Idag, över 70 år senare, står företaget för hög kvalitet och hållbarhet, och erbjuder innovativa elinstallationsprodukter med modern design. Nu hittar du ELKO hos Proffsmagasinet!

Företaget är en av de ledande tillverkarna av elinstallationsmaterial på den nordiska marknaden och har hela tiden varit med om att leda utvecklingen i branschen. De erbjuder användarvänliga produkter med tidlös design inom tre huvudområden: starkström, data- och telekommunikation samt styrsystem.

ELKO-produkt

Hög miljöstandard

Att göra elektriciteten tillgänglig för användarna på ett så komfortabelt och miljömässigt riktigt sätt som möjligt är huvudsyftet med ELKOs produkter. Därför framställs deras produkter av de bästa tillgängliga råmaterial som går att finna, inte bara tekniskt utan också miljömässigt.

Ett steg i denna utveckling har varit att välja att samarbeta med miljömedvetna leverantörer. Alla produkter som de levererar uppfyller kraven enligt RoHS- och WEEE-direktiven.

Dessutom arbetar ELKO för att nå en minimal resurs- och materialåtgång. De till exempel packar och distribuerar alla produkter i kartonger framställda av återvunnet material och slår in pallarna i återvinningsbar plast.

Välkommen ELKO!

I Proffsmagasinets ELKO-sortiment hittar du hundratals produkter. Vi har bland annat strömbrytare och vägguttag, kopplings- och apparatdosor, dimmers och rörelsevakter. Har du frågor om sortimentet är du välkommen att kontakta Proffsmagasinets kundtjänst.

Uppdaterad 2019-06-24