POWERSTACK är namnet på Dewalts nya batteriserie som släpptes tidigare i år. Med platta celler i stället för runda ger batteriet mer kraft ur ett mindre format än någonsin. Proffsmagasinet har träffat experten Tobias Waern från Dewalt som berättar mer.

Att jobba ergonomiskt och med modern teknik verkar vara något den nya generationen hantverkare eftersträvar. Dewalt har sett behovet och mött förväntningarna. Tidigare i år lanserade de ett nytt 18-voltsbatteri som är betydligt mindre än deras tidigare batterier – men som trots storleken ger ännu mer kraft.

- Det är ett perfekt litet men starkt batteri som låter hantverkarna spara på sina kroppar. Det passar också till alla våra verktyg inom 18-voltsserien, säger Tobias Waern från Dewalt.

Dewalts nya Powerstack-batteri är mindre men mer kraftfulla än deras tidigare batterier.

Platta celler ger mer kraft i mindre format

Att batteriet kunnat göras i en så komprimerad modell beror på att Dewalt använder sig av en teknik där de jobbar med platta celler i batteriet, i stället för runda. De platta cellerna, eller pouchcellerna som de heter, ger mer kraft då de bibehåller både högre spänning och högre ström vid belastning.

Powerstack-batteriets egenskaper gör alltså mer kraft tillgängligt för vilket verktyg det än sitter på.

- Med ett Powerstack-batteri får du upp till 50 procent mer kraft i din maskin. Du kan till exempel såga i tjockare material och borra med grövre borr. Man hör nästan på varvet när ett Powerstack-batteri används.

Powerstack-batteriets kvaliteter

  • Högre watt-effekt ut i själva maskinen
  • Går snabbt och enkelt att sätta på och ta av dina verktyg
  • Mindre värmebeständighet, alltså färre stillestånd och mer produktivt arbete

Ökad livslängd – ett ekonomiskt och miljömedvetet alternativ

Förutom den minimala modellen och kraftfulla prestandan har batteriet ytterligare fördelar. När batterier laddas och laddas ur minskar deras användbara kapacitet, cellens inre motstånd ökar vilket resulterar i mer värmeuppbyggnad och mindre tillgänglig ström för att driva dina verktyg. Kapacitetsförlusten i Li-Ion-puochcellerna som används i Powerstack-batterier är en liten bråkdel av den för en cylindrisk cell.

- Det är ett premiumbatteri som långsiktigt är bättre för både plånboken och miljön.

Tips! Registrera ditt batteri här och få 3 års garanti.

Trots storleken kan Dewalts Powerstack-batteri användas till kraftfulla maskiner och verktyg.

Utvecklingen fortsätter

Det första Powerstack-batteriet som lanserades har en prestanda på 1,7 amperetimmar (Ah).

- Det räcker gott och väl till när du kanske ska använda en skruvdragare eller en dyckertpistol. Och om du har flera batterier och alltid ser till att ha ett på laddning är det aldrig några problem.

Men ett ännu starkare batteri är på väg och snart kommer du kunna välja om du vill köpa dina Powerstack-batterier med 1,7 Ah eller med 5 Ah.

- Det är ett batteri för proffs som arbetar med kraftfulla maskiner under längre perioder.

Köp separat eller i kit

Powerstack-batterier kan du köpa både enskilt och i olika kit. På Proffsmagasinet har vi flera olika paket du kan välja mellan för att du ska hitta det som passar dig och dina behov bäst. Här ser du verktyg och paket där Powerstack-batteriet ingår.