Att du kan använda samma batteri med flera verktyg från samma tillverkare visste du säkert redan. Men i vissa fall kan du faktiskt använda samma batteri med verktyg från flera olika tillverkare. Ett exempel är Power for All Alliance, som är ett av världens största batterisystem för 18-voltsbatterier.

Trött på att ha batterier och laddare i överflöd? Eller att behöva investera i ett nytt batterisystem för att verktygstillverkaren du föredrar saknar trädgårdsmaskinen du behöver? Lösningen kan vara Power for All Alliance, som är ett samarbete initierat av Bosch och Gardena, som idag innefattar flera olika tillverkare. Bland de anslutna varumärken vi säljer på Proffsmagasinet hittar du till exempel Bosch DIY, Gardena, Steinel, PerfectPro, Rapid, Ledvance och Husqvarna. Målsättningen är att du ska kunna driva elverktyg, trädgårdsverktyg och hemelektronik med samma batteri.

Så funkar Power for All Alliance

Power for All Alliance bygger på ett speciellt 18-voltsbatteri som finns i olika kapaciteter. Kapaciteten anges i amperetimmar (Ah) och kan liknas vid bensintanken på en bil. Ju större ”tank” desto fler sågningar och skruvningar kan du göra.

  • 2.0 Ah – Batteri med låg vikt som lämpar sig för mindre jobb.
  • 2,5 Ah – Ett bra allround-batteri för alla jobb i trädgården.
  • 4.0 Ah – Större och tyngre batteri som ger längre drifttid och mer kraft.
  • 6.0 Ah – Batteriet för dig som till exempel behöver jobba hårt och länge med dina maskiner.

Power for All-produkterna kan köpas både i soloversion och med batteri och laddare. Om du behöver batterier i olika kapacitet eller flera batterier att växla mellan kan de också köpas separat.