Verktygstavla, verktygsskåp eller verktygsbälte? Med rätt verktygsförvaring kan du ge dina verktyg den kärlek de förtjänar. I den här guiden hjälper vi dig att välja rätt.

Har du verktyg som ligger och skräpar lite här och var? Hittar du aldrig verktyget du behöver? I så fall är du inte ensam! Husägaren som börjar bygga upp sin arsenal av elverktyg får snabbt ett problem med förvaring. Felaktig förvaring leder inte bara till oordning och frustration. Det leder också till att verktygen inte håller sig fina lika längre som du hade önskat. Här går vi igenom vilka alternativ som finns så att du kan ge dina verktyg den kärlek de förtjänar!

Verktygslådan – Varför krångla det?

Om du bara äger en verktygsförvaring så är det förmodligen en verktygslåda och det är inte alls konstigt. Plast är lättare att bära men stål har längre livslängd. Verktygslådan är perfekt för den som har några få verktyg och alltid vill ha dem samlade på ett ställe. Behöver någonting göras? Bara att hämta verktygslådan!

Verktygstavlan – Verktygsförvaring för dig som är stolt över din verktygssamling

Klassikernas klassiker när det kommer till verktygsförvaring och ett absolut måste i garaget eller verkstaden. Idén är lika enkel som en är genial: tavlan består helt enkelt av mängder av små hål så att du kan sätta upp krokar och verktygshållare för att organisera den ultimata verktygsväggen. Kul varianter är verktygstavlan på hjul eller vägskenor med tillhörande krokar. Oavsett vad du väljer är det en tidlös klassiker!

Verktygsväskan – Verktygsförvaring för dig som rör dig mellan olika jobb

Verktygslådan är bra men inte lika flexibel som en rymlig verktygsväska. Om du ska iväg och snickra på bortaplan är det bara att slänga de verktygen och tillbehör du behöver och lassa in den i bilen. Välj en modell med axelrem, eller rent av en ryggsäcksmodell, kan du glida omkring på arbetsplatsen med en skönt tillbakalutad attityd. Men se upp för regn och söliga miljöer!

Sortimentlådan – Ett måste för dig som tycker om ordning och reda

Att förvara småplock som spik, skruv, häftstift och plugg i verktygslådan fungerar bra till en början, men i takt med att verktygslådan börjar svämma över är det dags att organisera dina pinaler i en sortimentlåda. Satsa på ett system där de olika delarna kan staplas och sättas ihop om behovet skulle växa i framtiden. 

Verktygsvagnen – En långsiktig investering

En rullbar verktygsvagnar i stål med hög lastkapacitet och mängder av låsbara lådor är ett bra mellanting mellan sortimentlåda, verktygskista och verktygslåda. De är inte kända för att vara billiga men är byggda för att hålla länge. Satsa gärna på ett system som kan anpassas efter hand – för vem vet hur ditt behov ser ut om några år?

Verktygsbältet – För dig som alltid är i farten

Om du bor i en stor villa där det ofta är saker att fixa och där halva dagarna tillbringas på stege behöver du ett verktygsbälte. För hur effektivt är det att behöva springa fram och tillbaka till garaget när du behöver en annan skruvmejsel? Om du prioriterar ergonomi ska du titta närmare på modeller med hängslen så att vikten fördelas. Fundera ordentligt över vad du behöver i form av fack så att du kan hitta ett bälte som du verkligen trivs med.

Verktygskistan – Verktygsförvaring för dig som är rädd om dina verktyg, på riktigt

Om du ska förvara dina verktyg under längre tid och inte behöver ta dem mellan olika platser eller jobb är verktygskistan ett intressant alternativ. I en rymlig och vattentät kista med lås på kommer verktygen att hålla sig fina över tid. Någonting som talar emot verktygskistan är att den är väldigt stationär, men om du väljer en variant med hjul på kan du åtminstone dra ut den på uppfarten när du ska mecka med bilen eller jobba på husfasaden.

Proffsmagasinet hittar du ett brett utbud av maskin- och verktygsförvaring för olika behov. Om du är osäker på vad du ska välja är du välkommen att höra av dig till vår duktiga kundtjänst!