Drömmer du om ett eget växthus, ett fritidshus, en lekstuga till barnen eller ett förråd till alla dina trädgårdsredskap? Sedan en tid tillbaka kan du köpa färdiga hus som byggsats på proffsmagasinet.se.

Husen vi säljer på Proffsmagasinet tillverkas och levereras av företaget Palmako. Palmako tillverkar runt 65 000 stugor om året och har en logistiklösning som gör att de kan leverera produkterna hela vägen hem till kunden på ett snabbt, effektivt och säkert sätt. I sortimentet finns flera hundra olika byggsatser – från den lilla lekstugan till mindre fritidshus med sovrum och vardagsrum.

Att tänka på när du bygger hus från Palmako

Förbered marken

Innan leveransen behöver du förbereda marken där stugan ska stå. Ta bort allt organiskt material och ha gärna på en markduk och singel för att undvika kondens underifrån.

Läs instruktionerna noga

För varje produkt finns noggranna instruktioner. Där kan du till exempel läsa om du behöver behandla produkten så fort som möjligt för att skydda den.

Kontrollera att allting är komplett

Husen från Palmako levereras i skyddande plast, men så fort du brutit förpackningen ska du sätta i gång med montaget. Kontrollera noga att allting är komplett innan du börjar.

Komplettera med takavvattning, takpapp och pappspik

Stugorna är kompletta och byggs steg för steg. Sedan kan du köpa till eventuell regnavattning, samt takbeläggning och takspik. Allt finns så klart att köpa på proffsmagasinet.se.

Tillfarten till leveransadressen måste ha

  • vägbredd på minst 3,5 meter
  • fri höjd på 4,5 meter (grenfritt)
  • bärighet för tung lastbil
  • snöröjd och sandad tillfart under vintertid
  • en framkomlighet för ett 24 meters ekipage för paket längre än 6,5 meter

Fyra favoriter i sortimentet

Friggeboden Annabel

Annabel är en modern friggebod på 15,1 kvadratmeter med pulpettak. De dubbla skjutdörrarna med 5 millimeter tjockt säkerhetsglas och de lackerade aluminiumprofilerna bidrar till en lätt och luftig atmosfär.

Förrådet Leif

Leif är ett mindre förråd som smälter in i trädgården och är perfekt anpassat för maskiner, redskap och verktyg. Pardörren kan enkelt öppnas på vid gavel för att du enkelt ska komma åt dina saker. Förrådet finns i flera olika varianter, från 2,3 till 4,6 kvadratmeter.

Lekstugan Tom

Palmakos populära lekstuga Tom är ett mysigt sagohus i miniatyrformat, med ett inbyggt loft som ger ännu större lekyta. Akrylglas och klämfria dörrar garanterar barnens säkerhet. Lekstugan levereras i färdiga väggpaket och byggs enkelt ihop på en dag!

Växthuset Emilia

Odla dina egna grönsaker, blommor och örter i detta romantiska växthus i glas och tryckimpregnerat trä. Materialen bidrar till en mjukare och behagligare atmosfär än aluminium och stål. Emilia finns i storlekar från 5,8 till 19,9 kvadratmeter.