Sladdlöst och kraftfullt är något som kanske inte alltid har rimmat lika. Men Bosch har vänt upp och ner på teknikens spelplan och tagit fram serien Biturbo – en optimal sammansättning av batteri och motor som gör sladdlösa maskiner jämförbara med nätdrivna.

Bosch Biturbo är en serie framtagen för dig som jobbar med riktigt kraftfulla maskiner. Bosch har utvecklat en optimal kombination av batteri och motor för att maskinen ska vara riktigt stark.

- Det måste alltid kompromissas med kraft och storlek när det gäller sladdlösa maskiner. Du kan göra en jättestark maskin men som är helt omöjlig att jobba med storleksmässigt, säger Jan Samuelsson från Bosch.

Bosch såg möjligheten i den mängd energi som ett batteri faktiskt kan uppå och utvecklade en motor som kan ta vara på den. På så sätt är det två enheter som driver på kraften så att den blir maximal. En maskin i Biturbo-serien kan jämföras med en nätdriven med en kraft på ungefär 2000 watt. Med ett Biturbo-verktyg kan du alltså jobba både tungt och länge.  

Bosch serie Biturbo består av batteridrivna verktyg för riktigt tunga jobb.

ProCORE – Bosch mest kraftfulla batteri någonsin 

Liksom Bosch andra verktyg är Biturbo-maskinerna kompatibla med batterier i 18-voltsserien. Men för att få ut maximal effekt ska du använda ProCORE-batterierna som utvecklats i samband med Biturbo.

ProCORE-batterierna är riktiga kraftpaket men i komprimerad storlek. De är alltså lättare än Boschs andra batterier men har samma effekt och styrka. Batterierna är alla på 18 volt men finns i olika utföranden för att du ska kunna hitta det som passar dig och ditt arbete bäst.

Välj det ProCORE-batteri som passar dig bäst

4.0 Ah – ett lätt batteri som passar bra för att skruva och borra.

5.5 Ah – mycket effekt och hög uthållighet.

8.0 Ah – Samma effekt som batteriet med 5.5 Ah men med ännu längre drifttid.

12.0 Ah – Ger samma effekt som nätdrivna verktyg. Du kan arbeta extra länge och på maximal effekt.

Ladda snabbt, smart och snällt

Batteridrivna maskiner kräver såklart laddning. Bosch har smarta laddare som laddar batteriet på ett skonsamt och snällt sätt.

- Laddaren i Biturbo-serien kan både känna av hur batteriet mår och snabbladda det upp till 50 % på nio minuter, säger Jan Samuelsson.

Hur batteriet laddas är värt att tänka på då laddningen i långa loppet kan påverka hållbarheten och batteriets kvalitet. Särskilt bra är det med laddaren i Biturbo-serien som känner av vilket skick batteriet är i och om det exempelvis behöver kylas ner innan laddning.

I Bosch Biturbo-sortiment hittar du flera maskiner och verktyg.

Säkerheten är viktig

Med rejäla och kraftfulla maskiner finns såklart fler risker. Bosch har satsat på säkerheten och verktygen i serien är försedda med specifika säkerhetsfunktioner.

- Vi försöker ha det på alla maskiner och verktyg där det går att ha det, så att ingen ska skada sig, säger Jan Samuelsson.

Som exempel har de i vissa Biturbo-maskiner installerat ett chip som känner av ett kast eller fall och då stänger av sig automatiskt.