Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Snöslungor

Med en snöslunga kan du lättare få bort snö från tomt eller uppfart utan att anstränga rygg och axlar. Nedan presenteras vårt sortiment av batteridrivna snöslungor.Läs mer
Sökresultat från kunskapsportalen:
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
5 produkter
  • 1
Under vinterhalvåret är det för många en nödvändighet att skotta snö – och det kan vara både tungt och tidskrävande. Du har kanske redan en snöskyffel eller en snöraka som fungerar utmärkt kortare stunder men för större snöpartier kan det bli tungt att arbeta med ett handverktyg. En snöslunga underlättar ditt arbete och du kan snabbare få bort snö från tomt eller uppfart. Snön matas in i maskinen och slungas sedan i väg åt sidan med hjälp av en fläkt. På så vis förs snön bort snabbt och effektivt. Batteridrivna snöslungor har ofta kraftfulla batterier på 36, 40 eller 56 V – så att maskinen orkar slunga störa mängder snö. Batteriet kan behövas köpas till separat.

Skonsam mot rygg och axlar
Att använda en snöslunga avlastar rygg och armar och är därför ett perfekt val för dig som tycker det är slitigt att skotta för hand. Batteridrivna snöslungor är relativt kompakta och lätta att föra fram över ytan som ska skottas. Snöslungan är ett praktiskt hjälpmedel, och maskiner från populära varumärken som exempelvis AL-KO kan ofta hittas högt upp på listorna över topptestade modeller.

Enstegs- eller tvåstegsslunga
En enstegsslunga kan slunga bort lättare snö från mindre områden och är därför ett perfekt val om du främst ska använda din slunga för att ta bort snö från din uppfart eller smalare gångvägar. Ska du hantera större mängder snö är en tvåstegsslunga att föredra. Den matar in och smular sedan sönder snön innan den slungas bort och kan därför även hantera hårt packad snö. Tvåstegsslungor passar därför bra för större områden och villatomter. Du kanske även planerar att använda din slunga på olika underlag. Tvåstegsslungor är generellt sett den bästa slungan på grus och ojämna underlag. Ska du skotta grusgångar bör du därför välja en tvåstegsslunga. Slungan bör ha inställbar snöskruv, så att du kan ställa in en höjd som gör att grus och småsten inte matas in i maskinen.

Vilken drifttyp ska du välja?
Det kan även vara bra att fundera på om en batteridriven eller en bensindriven modell passar dig bäst. En batteridriven snöslunga är ett mer miljövänligt val då du slipper söla med bensin eller oroa dig över utsläpp. Nackdelen är att de sällan har samma kraft som sina bränsledrivna syskon. I vår praktiska guide "5 saker att tänka på när du väljer snöslunga" kan du läsa mer om vilken modell som passar ditt ändamål, samt om funktioner som gör arbetet smidigare.