Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Grillar

Vare sig du är grillveteran eller nybörjare så finns det en grill för just dig. Här hittar du ett varierat sortiment från klassiska kolgrillen till smidiga gasolgrillen.Läs mer
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
54 produkter
  • 1

Vilken grill passar dig?Gasolgrill


Med en gasolgrill är möjligheterna oändliga. En gasolgrill med flera brännare kan tillaga sås och potatis på lägre temperatur på ena sidan medan köttet steker på hög värme på den andra. Fördelen med gasolgrillar är att de snabbt blir varma och kontrolleras lätt med vreden vilket passar både nybörjaren och den vane grillaren som vill testa nya kreationer. Glöm inte att rengöra gallret efter varje användning för att fettet inte ska börja brinna och ha en extra gasoltub redo så att ni kan grilla länge.
Det finns olika gasolgrillar var storlek beror på hur många brännare de har, oftast 2, 3, 4 eller 6.Alla hanteras dock med liknande princip. För att starta grillen kopplar du in gasoltuben i grillen och ställer den utanför direkt solljus. De flesta gasolgrillar har ett utrymme under grillen för att förvara tuben och ibland även en extra tub. Öppna sedan ventilen på gastuben, vrid på reglaget och tryck på tändknappen. Du höjer och sänker värmen genom att reglera gastillförseln med vredena.

Kolgrill


Det är kolgrillen man minns från sin barndom, med den träiga doften och läckra glöden. Den är inte lika snabb som gasolgrillen eller elgrillen men ger en mer autentisk känsla och djupare smak. Det finns både större grillar för hemmabruk och mindre som du kan ta med dig på festivalen eller utflykten. Om du bor i lägenhet så är kolgrillen den perfekta grillen att plocka ut på innergården. Den är ofta lätt att transportera och liten nog att ställa i förrådet eller under trappen. Kol hittar man i de flesta butiker och bensinmackar.
Kolgrillen är enkel men kräver lite tålamod. Häll på ett rikligt lager med kol eller grillbriketter, dosera med tändvätska och tänd på. När kolen har fått en fin silvrig färg så är det är varmt nog att börja grilla. Du reglerar värmen genom att lyfta av och på locket. Kolla även in exempelvis Lotusgrill som låter dig verkligen finlira med värmen med grillens unika rattfunktion!

Elgrill


Elgrillen är snabb och smidig utan krångligheter. Koppla enkelt in den i ett vanligt vägguttag eller plocka ut den i trädgården med en förlängsningsladd. Den blir snabbt varm och styrs via vreden och knappar för ultimat kontroll. Den behöver varken kol eller gasol och ger ifrån sig minimal rök. Det är tack vare deras mindre storlek och minimala osande som den ofta ä tillåten på balkonger vilken gör den perfekt för dig i lägenhet.
Många tror att elgrillar inte ger lika mycket smak som kolgril eller gasolgrill men så är inte fallet. I vårt sortiment hittar du grillar med galler som låter fettet rinna ner och sedan osa upp igen och ingjuta maten med extra smak, precis som en klassisk kolgrill!

Verktygen för den perfekta grillkvällen


Är du nybörjare eller veteran vid grillen? Var du än befinner dig på din grillresa så har vi tillbehören för att göra varje grillkväll en succé. En bra start är en grillspatel och en tång. Bygg ihop ditt eget set eller köp ett färdigplockat från exempelvis Ofyr eller Masport.
När du har besegrat grillkorven och vill experimentera ytterligare så finns det inga gränser på vad du kan hitta på. Laga en kryddig risrätt i en paellapanna eller helstek en kyckling på rotisseriespett - du bestämmer!