Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

ESSVE ONEArt.nr: 3064978

ESSVE
Ankarmassa
300 ml
Beskrivning
Art.nr: 3064978
ESSVE Ankarmassa ONE är en högpresterande 2-komponentsmassa bestående av vinylesterharts, härdare och kvartssand. Den blandade produkten har mycket liten odör och är därför även lämplig att användas inomhus.
Prisjakt
PriceRunner
662 kr
Inkl. moms
Ej beställningsbar för tillfället
Fri frakt över 625 kr*
30 dagars öppet köp
Beskrivning
Art.nr: 3064978
ESSVE Ankarmassa ONE är en högpresterande 2-komponentsmassa bestående av vinylesterharts, härdare och kvartssand. Den blandade produkten har mycket liten odör och är därför även lämplig att användas inomhus.

Produktinformation

Egenskaper

ESSVE Ankarmassa ONE är en högpresterande 2-komponentsmassa bestående av vinylesterharts, härdare och kvartssand. Den blandade produkten har mycket liten odör och är därför även lämplig att användas inomhus. ESSVE ONE är helt fri från styren vilket gör användandet säkrare. Montage sker med standard 300 ml patronspruta. ESSVE ONE ankarmassa är en kemisk infästning avsedd för kvalificerade applikationer. Ankarmassan ONE är CE-märkt och godkänd för montage av gängstänger, pinnbultar och armeringsjärn i både sprucken och osprucken betong. Lämplig för allmänna montage i aggressiva miljöer, kajer och hamnar, samt övriga applikationer där höga krav ställs på infästningens säkerhet.

Blandningen av massa och härdare sker i det speciellt utformade blandarmunstycket. Korrekt blandad skall ankarmassan ha en ljusgrå färg. Borrhålet måste alltid borstas ur och renblåsas innan applicering av ankarmassa. Eftersom ankarmassans funktion bygger på vidhäftning mot det omgivande materialet så är det mycket viktigt att alltid följa ankarmassans montageanvisning, som återfinns i ETA-godkännandet, noggrant vad gäller borstning och renblåsning av borrhålet för att få bort allt löst betongdamm och borrkax, som annars riskerar försämra infästningens bärförmåga och säkerhet. Vid montage i sprucken betong skall specialinstallationsrutin användas som återfinns i ETA-godkännandet. Vid montering i hålstensmaterial skall perfohylsa användas. Perfohylsan finns i tre storlekar, passande för M8-M16 gängstång/pinnbult, se vidare Tillbehör Kemankarmassor. Vid användning av perforhylsa ska hela hylsan fyllas med massa. Tryck och vrid sedan in bulten och låt den härda enligt härdtabellen. Se utförlig beskrivning i ETA-godkännandet.
  • ETA för montage i sprucken och osprucken betong (Option 1)
  • Gängstänger/pinnbultar M8-M30
  • Armeringsjärn Ø8-Ø32 mm
  • Montage i vattenfyllda hål (M8-M16 samt Ø8-Ø16 mm)
  • Seismisk bärförmåga för kategori C1
  • ETA för murverk och lättbetong (M8-M16)
  • Certifierad för kontakt med dricksvatten (NSF/ANSI standard 61)
  • Testrapport av brandmotstånd R120
  • Testrapport av massans termiska, mekaniska samt elektriska egenskaper

Specifikationer

EAN 7317761878339

E-nummer 1693936

Rekommenderat