Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Grundfos UNILIFT APG.40.10.1Art.nr: 3129938

Grundfos
Avloppspump
1x230V, utan schukoplugg
Beskrivning
Art.nr: 3129938
Grundfos UNILIFT APG är utformad för att lyfta och transportera hushållsspillvatten, förhindra översvämningar och minska dålig lukt. Det är en mångsidig och tillförlitlig kvarnpumpslösning som pumpar bort avloppsvatten, särskilt svartvatten från toaletter, från bostadshus.
Prisjakt
PriceRunner
25 127 kr
Inkl. moms

Estimerat 7-9 dagar från leverantör

30 dagars öppet köp
Beskrivning
Art.nr: 3129938
Grundfos UNILIFT APG är utformad för att lyfta och transportera hushållsspillvatten, förhindra översvämningar och minska dålig lukt. Det är en mångsidig och tillförlitlig kvarnpumpslösning som pumpar bort avloppsvatten, särskilt svartvatten från toaletter, från bostadshus.

Produktinformation

Egenskaper

Grundfos UNILIFT APG är utformad för att lyfta och transportera hushållsspillvatten, förhindra översvämningar och minska dålig lukt. Det är en mångsidig och tillförlitlig kvarnpumpslösning som pumpar bort avloppsvatten, särskilt svartvatten från toaletter, från bostadshus. Den är utrustad med ett professionellt kvarnsystem som bygger på årtionden av innovation och används i Grundfos kommersiella serie av SEG-pumpar. Den skär upp fasta ämnen och partiklar i små bitar, vilket gör att gråvatten och svartvatten lätt kan pumpas både vertikalt och horisontellt över långa avstånd till avloppsnätet. UNILIFT APG lämpar sig för en mängd olika applikationer, både i enfamiljshus eller låga bostadshus, där kvarnpumpen kan användas inuti en byggnad i en avloppspumpstation, vanligtvis i en källare under avloppsnivån, eller utanför en byggnad i en pumpstation. Den kan också installeras som en fristående lösning.

Minskar tid och kostnad för installation
UNILIFT APG:s professionella kvarnsystem är utformat för att skära upp fasta ämnen i mindre bitar, vilket gör det enklare att leda bort hushållsspillvatten genom utloppsrör med mindre diametrar. Följaktligen kan man installera smalare rör (minst DN32), vilket bidrar till att minska tid och kostnad för installationen.

Minskar dålig lukt
UNILIFT APG kan installeras i en lufttät, luktsäker uppsamlingstank med ventilationsportar för att eliminera dålig lukt och eventuella läckage. I källarapplikationer kan dina kunder därmed använda utrymmet till ett hemmakontor eller en ny toalett utan att behöva stå ut med dålig lukt.

Förebygger översvämningar
I stället för att förlita sig på gravitationen fungerar UNILIFT APG som en del av en avloppspumpstation i ett trycksatt system, som pumpar upp vatten över avloppsnivån och ut i avloppssystemet. Enligt EN12056-4 är en avloppspumpstation den bästa lösningen för att förhindra översvämning som orsakas av backflöde från avloppsnätet.

Mycket tillförlitlig och enkel att underhålla
Med kombinationen av gjutjärnspumphus, ett professionellt kvarnsystem och ett välbeprövat, lätt motorkoncept med inbyggt skydd och mekaniska axeltätningar är UNILIFT APG konstruerad för att leverera tillförlitlig och långvarig funktion. Den lätta konstruktionen gör att pumpen är enkel att installera och hantera vid underhåll – vilket eliminerar behovet av extra lyftanordningar. Den passar även på flera kopplingsfötter med flänsar (DN32/40) och rörgängor (Rp 1 1/2").
  • Enfamiljshus: Enpumpslösning med nivåvippa vid pumpen eller som pump med styrenhet för ökad säkerhet och ytterligare larmalternativ.
  • Flerfamiljshus eller låga bostadshus: Tvåpumpslösning med styrenhet
  • Avloppspumpstation (inne i byggnader): Installerad i en tanklösning i källare och andra byggnadsutrymmen under avloppsnivå
  • Pumpstation (utanför byggnader): Installerad utanför byggnader i en pumpstation som leder till ett allmänt avlopp eller som en komponent
  • i trycksatta avloppssystem på landsbygden
  • Fristående: Produkten kan användas som en fristående produkt för användning i en brunnslösning
Tekniska data 
Anslutning utloppssidaFläns
Anslutningsdimension utloppssidaDN 50
Antal faser1
Axeleffekt per motor (P2)0.88 kW
ElanslutningKabel
ExplosionssäkerNej
FlänsformKvadrangulär/Fyrkantig
Frekvens50 Hz
Ineffekt per motor (P1)1.3 kW
Isolationsklass (IEC)F
Kapslingsklass (IP)IP68
Lämplig för torruppställningNej
Längd kabel10 m
Material pumphusGjutjärn
Materialkvalitet pumphusGjutjärn GJL-200 (GG 20)
Max. flödeskapacitet12.8 m³/h
Max. partikelstorlek40 mm
Max. statisk höjd26 m
Medietemperatur (kontinuerlig)0-70 °C
Märkspänningsområde230-230 V
Märkström5.8 A
Nominellt driftlägeS3 50% 1 min
Nominellt flöde (BEP)7.2 m³/h
Omgivningstemperatur0-40 °C
Pumpdiameter19 mm
Pumphöjd498 mm
SkärandeJa
Tryckhöjd (BEP)147 kPa
Tryckklass fläns (flänsborrning) utloppssidaPN 10
Varvtal2850 1/min
Varvtalsreglering motorIngen
Vikt25 kg
UtförandeUtan vippa
Storlek
Tryck/Flöde/Templyfthöjd=26m, maxtemp +40°C
Effekt/Eldata1x230V 50Hz
Funktionför avloppsvatten
Utförandeskärande avloppspump
Färgsvart/grå
Ytbehandling
Materialrostfri/gjutjärn

Specifikationer

Material Gjutjärn

EAN 5715117128169

RSK-nummer 5885558

Nedladdningsbara filer

Rekommenderat