Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 999 kr*

Golvbrunnar

En golvbrunn har som syfte att samla upp vatten och leda bort det till avloppet. Vi på Proffsmagasinet erbjuder ett sortiment av golvbrunnar från ledande varumärken.
  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
371 produkter
En golvbrunn har som syfte att samla upp vatten och leda bort det till avloppet. Vi på Proffsmagasinet erbjuder ett sortiment av golvbrunnar från ledande varumärken.

Vad finns det för olika golvbrunnar?
I utrymmen såsom ditt badrum behöver du ha en golvbrunn och du kan då välja att köpa din golvbrunn med vattenlås eller att köpa golvbrunn och vattenlås separat. Fördelen med att ha en golvbrunn med vattenlås är att du med hjälp av ett vattenlås kan hålla borta lukt och luft från avloppet. En golvbrunn utan vattenlås kallas ofta spygatt. Ett spygatt används i utrymmen där det inte passar att ha ett vattenlås. Spygatt passar i utrymmen som är svala eller ej uppvärmda, exempelvis i garage, källare eller förråd. En av huvudanledningarna till att ett spygatt inte har vattenlås är då det finns en risk att vattenlåset ska frysa sönder och skada golvbrunnen eller att materialet i vattenlåset torkar ut och sprider lukt från avloppet. Det finns golvbrunnar i plast, golvbrunnar i rostfritt och golvbrunnar i gjutjärn.

Var behövs det en golvbrunn?
Du behöver ha en golvbrunn i utrymmen med:

- Badkar eller plats för dusch
- Duschkabin som inte har bräddavlopp
- Avloppsenheter som inte har bräddavlopp eller liknande översvämningsskydd
- Varmvattenberedare eller liknande teknisk utrustning som kräver avtappning
- Utrymmen som behöver rengöras med spolning, exempelvis soprum, fläktrum eller liknande tekniska utrymmen

Noga utvalt sortiment
Hos oss på Proffsmagasinet hittar du golvbrunnar, sil, golvbrunnssil, förhöjningsring och spygatt eller tillbehör till golvbrunnar från ledande varumärken som Purus, Jafo, Unidrain, TEBO Details, Gustavsberg Rörsystem, Vieser och Faluplast.