Kontakta ossChattVanliga frågorGratis frakt över 625 kr*

Arbetsjackor

Arbetsjackor är en oumbärlig del av arbetsklädseln och spelar en avgörande roll i att ge skydd från väder, slitage och potentiella faror på arbetsplatsen. Dessa jackor är utformade med tanke på funktionalitet och komfort, och de finns i olika stilar för att passa olika yrkesmiljöer. Nedan finner du ett brett urval av rejäla arbetsjackor, varma vinterjackor, varseljackor och mycket mer. Läs mer.

  • Sortera efter
  • Varumärke
  • Produkttyp
  • Pris
  • Produktstatus
372 produkter
Håll värmen med lager på lager

En jacka för varje område

På Proffsmagasinet har vi jackor för fysiskt krävande yrken. Dessa yrken ställer särskilda krav på arbetskläder för att arbetet ska kunna utföras säkert och effektivt. För vissa är varselfärger viktiga för att synas i mörkret och för andra är flamsäkerhet den viktigaste egenskapen medan andra behöver varma jackor för arbete i kyla och drag. Vad du än kräver så har vi en jacka som möter dina behov.

Arbetsjackor

Arbetsjackor är konstruerade för att möta kraven på byggrelaterade arbetsuppgifter. De kan vara isolerade för kalla förhållanden, vattentäta för regniga dagar eller ventilerade för att hålla byggarbetarna svala under fysiskt krävande arbete. Material som är slitstarka och tåliga används ofta för att förlänga jackans livslängd.


Varseljackor

Varseljackor, eller high-vis jackor, är avgörande för dig som utför uppgifter nära trafikerade områden eller i dåligt upplysta miljöer. Dessa jackor är vanligtvis utrustade med ljusa färger och reflekterande material för att öka synligheten och därmed säkerheten på arbetsplatsen. På vissa buggarbetsplatser är det obligatoriskt att ha kläder som har en specifik säkerhetsklass, vilket oftast baseras på klädernas synlighet och färg. Dessa jackor är särskilt viktiga för konstruktionsarbetare, vägarbetare och räddningspersonal.


Jackor för vardagen

På Proffsmagasinet finner du förutom arbetskläder även högkvalitativa kläder från stora märken som Helly Hansen, Snickers Workwear, Carhartt och Fristads. Vi har rejäla vinterjackor och tåliga softshelljackor, pålitliga regnjackor och bekväma fleecejackor. För komplett skydd mot vädrets alla kast kolla in vårt sortiment av byxor och skor!Varselklass - vilken passar ditt ändamål?

I Sverige används oftast standarden SS-EN ISO 20471:2013 för varselkläder. För att uppfylla standarden krävs det att kläderna har ett visst område av fluorescerande färg och reflekterande material för att säkerställa synlighet både dag och natt. Här är en översikt över varselklasserna.


Varselklass 1

Dessa kläder ger lägst synlighet och används oftast i miljöer med låg hastighet och där riskerna inte är så höga. Det kan inkludera arbete inom industrin eller varsel vid vägbyggnader.

Varselklass 2

Kläderna i denna klass ger bättre synlighet än klass 1 och används ofta där högre synlighet krävs, särskilt i situationer där det finns högre hastigheter eller större avstånd mellan arbetspersonal och förare, som vid vägarbete.

Varselklass 3

Dessa kläder ger den högsta nivån av synlighet och används i situationer med hög risk och hög hastighet, som vid arbete på motorvägar eller i områden där synligheten är avgörande för säkerheten.