För att du lättare ska kunna välja vilken spikpistol som är bäst för ditt behov har vi jämfört de spikpistoler vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

Spikpistoler är på många sätt ett oumbärligt verktyg vid större bygg- och renoveringsprojekt. En manuell hammare kan helt enkelt inte matcha spikpistolens precision, styrka och tidseffektivitet. Men innan du köper din spikpistol är det några saker att tänka på.

Tryckluft, batteri eller sladd?

När du väljer kraftkälla behöver du ta hänsyn till hur du kommer att använda din spikpistol. Luftdrivna (pneumatiska) spikpistoler erbjuder kraftfull prestanda, men kräver tillgång till kompressor. Nätdrivna och framför allt batteridrivna är desto mer portabla.

Spikstorlek och typ

Beroende på ditt projekt behöver du välja en spikpistol som kan hantera rätt spiktyp och spikstorlek. Vissa spikpistoler kan användas med flera olika spikstorlekar och typer, medan andra är mer specialiserade.

Vikt och ergonomi

Eftersom spikpistoler ofta används under längre perioder ska du välja en modell som är bekväm att hålla i och inte för tung.

Jämförelse: Spikpistol bäst i test 2024 – 4 kundfavoriter

För att du lättare ska kunna välja vilken spikpistol som är bäst för ditt behov har vi jämfört de spikpistoler vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

Så tycker våra kunder

De allra flesta av våra kunder som köpt Dewalt DCN692N är väldigt nöjda med verktyget och delar ut högsta betyg. ”Fantastisk produkt” och ”Motsvarar förväntningarna” är typiska kommentarer. Några användare framhåller dock att pistolen är lite väl tung och kan upplevas som obalanserad i handen. En användare skriver: ”Fungerar bra uppskattningsvis spikade jag 4-500 spik på en laddning av batteriet.” och en annan skriver: ”Totalt sett en bra och smidigt spikpistol. Orkar dock inte driva in 90mm spikarna helt om det inte är helt stumt bakom regeln vid stomspikning. För panel spikning 65 mm spik, funkar den perfekt!”.

2. Milwaukee M18 FFN-0C

Kraftig spikpistol som klarar pappbandad, limbandad och plastbandad spik. Behöver du fler spik kan du köpa till ett längre magasin som tillbehör.

Fördelar:

+ Spiklängd 50-90 millimeter
+ Magasinets vinkel: 30-34 grader

Så tycker våra kunder

Få produkter får lika höga betyg av våra kunder som spikpistolen Milwaukee M18 FFN-0C, med ett snitt som ligger väldigt nära toppbetyget. Enstaka användare nämner verktygets vikt som något negativt, men i många fall menar de att det vägs upp av att slippa kompressor och slang. En användare skriver till exempel: ”Bästa batteridrivna maskinen på marknaden . Gör jobbet med bravur. Slipper luftslangen som traslar och väger.”

Så tycker våra kunder

Vi har fått in en handfull recensioner från användare som testat HiKOKI NR1890DBCL och de allra flesta är väldigt positiva. När det dyker upp negativa kommentarer är det kommentarer som rör maskinens vikt tillsammans med batteri. Men som en användare skriver: ”Ganska tung, men så är ju alla batteridrivna spikpistoler. Skönt att slippa gaspatroner”. En annan kund skriver: ”Riktigt bra spikpistol. Batteriet räcker lätt en dag vid panelbyte.”