Undrar du vilken kompostkvarn som är bäst i test? För att hjälpa dig på traven har vi jämfört tre av våra mest sålda modeller, som alla fått höga omdömen från våra kunder.

Med en trädgård att sköta om kommer också en hel del bråte att göra sig av med. Med en kompostkvarn hemma slipper du lasta på släp och ta dig till närmaste återvinningscentral.

Förutom smidigheten i att direkt kunna få bort resterna från dina projekt är en kompostkvarn snäll mot miljön. Det du komposterar omvandlas nämligen till jord som du sen kan använda till gödning.

Kompostkvarn med knivar eller valsar?

Det finns två olika typer av kompostkvarnar - antingen är de utrustade med knivar, eller med valsar. En kompostkvarn med knivar finmaler avfallet och du får små bitar som förmultnar snabbt. Har kompostkvarnen valsar maler den ner materialet till grövre flisor. Det här är ett bra alternativ om du vill kunna använda det i rabatter för att kväva ogräs till exempel.

Jämförelse: Kompostkvarn bäst i test 2024 – 3 kundfavoriter

För att du lättare ska kunna välja vilken kompostkvarn som är bäst för ditt behov har vi jämfört några av de kompostkvarnar vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. Black & Decker BEGAS5800-QS

Riktigt stark kompostkvarn som klarar grenar på upp till 45 millimeter i diameter! Den integrerade uppsamlingsboxen rymmer upp till 45 liter.

Fördelar:

+ Skärdiameter 45 mm
+ Uppsamlingskärl på 45 liter

Så tycker våra kunder

Vi har i dagsläget inte fått in så många recensioner för Black & Decker BEGAS5800-QS, men kommer att uppdatera artikeln när vi får in fler. De omdömen som kommit in är dock positiva. En användare beskriver sig som ”nöjd till 90 %” med motiveringen: ”Kvarnen är en stabil maskin och lätt att jobba med. Det som kan vara ett irritationsmoment är att de tunnaste kvistarna kan passera kvarnen utan att malas till mindre delar och då kan de fungera som broms när man drar ut lådan.”.

Så tycker våra kunder

Makita UD2500 är en populär kompostkvarn som genererat höga betyg och mestadels fina recensioner. ”Enkel att montera och använda”, ”Bra kvarn som enkelt tuggar grenar på 45 mm. Mycket nöjd” och ”Gör ett imponerande jobb!” är några av de positiva omdömena. Vissa användare påpekar dock att uppsamlingskärlet blir snabbt fullt och att kompostkvarnen är lite otymplig och svår att flytta.

3. Alpina ACH 2.2 E

Prisvärd kompostkvarn med dubbla vändbara knivar. Med den här kan du ta hand om grenar på upp till 40 millimeters tjocklek. Uppsamlingskärlet rymmer 50 liter.

Fördelar:

+ Maximal grendiameter 45 mm
+ Uppsamlare på 50 liter medföljer

Så tycker våra kunder

I skrivande stund har vi inte fått in så många recensioner på Alpina ACH 2.2 E men de betyg och omdömen som lämnats är väldigt positiva. En kund skriver att hon köpte kompostkvarnen till sin son och delar ut fem stjärnor i betyg. ”Jämförde med många andra! Han blev super nöjd! Lite häpen över att jag jämfört kapacitet osv och sedan föll för den bästa mest prisvärda produkten!”.