Undrar du vilken köksblandare som är bäst i test? Vi har samlat in kundbetyg och jämfört några av våra populäraste modeller!

Köksblandaren, eller kökskranen som den också kallas, är en självklar del i köket och kanske en av de detaljer som används allra mest. Därför är det viktigt att välja en köksblandare som passar ditt kök och din köksutrustning.

På Proffsmagasinet erbjuder vi ett brett sortiment av köksblandare, inklusive enhandsblandare och tvåhandsblandare med separata reglage för varmt och kallt vatten. Vi har även rörelsefria blandare med sensoraktivering och modeller med hög pip eller utdragbart munstycke för bekvämlighet vid hantering av stora kärl.

När du renoverar ditt kök kan det också vara läge att tänka på energiåtgången och välja en blandare med energisparande funktioner, till exempel vattenflödesregulator, termostatisk temperaturreglering och automatisk avstängning. Slutligen är det viktigt att säkerställa kompatibilitet med din diskbänk och rörsystem för en smidig installation.

Vilken köksblandare är bäst i test?

För att du lättare ska kunna välja vilken köksblandare som är bäst för ditt behov har vi jämfört de köksblandare vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. FM Mattsson Rogen

En gång i tiden var det FM Mattssons största serie. Efter ett uppehåll på flera decennier har de nu återupptagit produktionen, efter påtryckningar från inredare, konsumenter och 50-talsnostalgiker. En riktig klassiker!

Fördelar

+ Svängbar pip i 360°

Så tycker våra kunder

Proffsmagasinets kunder är väldigt nöjda med FM Mattsson Rogen och när de skriver om dess fördelar är det designen som är i fokus. En användare skriver till exempel ”Har ett äldre kök och kranen passar in i stilen. En modernare kran skulle se fel ut”. En annan skriver ”Fin kran. Utmärkt att det fanns en i gammal stil att ersätta originalet med.”.

2. Gustavsberg Atlantic GB41205098

När du ska rengöra större grytor och kastruller är det viktigt att ha en hög pip. Just det, och mycket mer, är vad du får när du väljer storfavoriten Gustavsberg Atlantic GB41205098.

Justerbar maxtemperatur, diskmaskinsavstängning, svängbar utloppspip och keramisk tätning är några av finesserna.

Fördelar

+ Svängbar pip i 110°
+ Justerbar maxtemperatur
+ Soft move
+ Hög pip
+ Diskmaskinsavstängning

Så tycker våra kunder

Våra kunder uppskattar Gustavsberg Atlantic GB41205098, men än så länge har vi inte fått in så många omdömen. De första tidiga recensionerna är dock lovande. En användare skriver ” Nöjda med vår nya köksblandare. Endast använd i några dagar men ”so far so good”.

3. Grohe Minta

Grohe Minta är en stilren och funktionell köksblandare med enkelgrepp, L-formad pip och diskmaskinsavstängning. Med dual-stråsamlarkontrollen kan du enkel växla mellan flöde och spray.

Fördelar

+ Inställbar flödesbegränsare
+ Växla mellan flöde och spray
+ Svängradie 90°
+ Inbyggd diskmaskinsavstängning

Så tycker våra kunder

Vi har fått in många betyg och recensioner rörande Grohe Minta och de allra flesta är positiva. En användare skriver ” Snygg, praktisk och lyxig”. En annan skriver: ”Smidig, bra med pip och snygg design”.