Excenterslipar är ett mångsidigt och kraftfullt verktyg för allt från grovslipning till finpolering. Vi har jämfört våra tre populäraste excenterslipar och sammanställt recensioner och betyg från våra kunder för att avgöra vilken som är bäst i test.

När du ska förbereda ytor för målning, släta ut träytor eller polera metall till en högglansig finish är excenterslipen ett bra val. Med sin kombination av rotations- och oscillerande rörelser arbetar den snabbt och enkelt och ger ett fint slutresultat.

Viktigt att tänka på när du väljer excenterslip

När du jämför olika excenterslipar finns det några faktorer du behöver ta hänsyn till.

Effekt och hastighet: Maskinens kraft påverkar hur snabbt och effektivt du kan arbeta. När du jämför nätdrivna maskiner mäts kraften i watt (W). För batteridrivna excenterslipar anges kraften i stället i volt (V).

Slipskivans storlek och typ: Med större slipskiva kan du slipa större ytor på kortare tid. Mindre skivor är bättre för finare och mer detaljerade arbeten. Säkerställ att maskinen du är kompatibel med de skivor du vill använda. Om du kommer jobba med olika typer av projekt kan det vara värt att köpa en större slip och en mindre, i stället för att kompromissa.

Dammsugaranslutning: Slipning genererar mycket damm. En excenterslip med dammsugaranslutning eller inbyggd dammuppsamlare kan hålla din arbetsyta renare och mer hälsosam.

Jämförelse: Excenterslip Bäst i Test 2024

För att du lättare ska kunna välja vilken excenterslip som är bäst för ditt behov har vi jämfört de excenterslipar vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. MILWAUKEE M18 BOS125-0

Liten och lätt excenterslip för de mindre jobben. Slipplattans storlek är 125 millimeter.

Fördelar:

+ Oscillationsdiameter: 2,4 mm
+ 125 mm-slipplatta
+ 14 000-24 000 svängningar per minut

Så tycker våra kunder

MILWAUKEE M18 BOS125-0 är en riktig storsäljare hos oss på Proffsmagasinet, när vi kollar igenom de betyg, recensioner och omdömen som lämnats är det tydligt att våra kunder är nöjda med sitt köp. ”Fungerar perfekt. Gör ett utmärkt jobb”, ”Kanon i snickeriverkstan” och ”svinbra, lätt å jobba med” är några av kommentarerna. Flera användare noterar hur skönt det är att slippa sladd.

2. DEWALT DWE6423

Men vikt på bara 1,3 kg är DEWALT DWE6423 en föredömligt lätt excenterslip. Det finns definitivt maskiner med högre prestanda, men till många jobb duger den fint!

+ Oscillationsdiameter: 2,6 mm
+ 125 mm-slipplatta
+ 8000 - 12 000 svängningar per minut

Så tycker våra kunder

Få verktyg har lika många positiva omdömen som den populära excenterslipen DEWALT DWE6423 – och de allra flesta har delat ut toppbetyg. ”Lättarbetad med ett bra grepp för händerna och gör sitt jobb med stor belåtenhet”, ”Helt fantastisk!!!!!!!!!!” och ”Slipen fungerar perfekt och lever upp till mina förväntningar” är några av de omdömen som skrivits. Flera kunder påpekar också att det är lite vibrationer.

3. Bosch GEX 18V-125

Den här smidiga excenterslipen har liggande konstruktion, vilket innebär att du kan manövrera den med både en och två händer.

Fördelar:

+ Ergonomisk utformning
+ 125 mm-slipplatta
+ 6000-10 000 svängningar per minut

Så tycker våra kunder

I dagsläget har vi inte fått in så många omdömen och recensioner rörande Bosch GEX 18V-125, men de omdömen vi fått in är väldigt positiva. En användare skriver ”Perfekt balans och kvalité” och delar ut fyra av fem i betyg. En annan skriver ”Väldigt nöjd med denna”.