Vilken dränkbar pump är bäst i test? Vi jämför tre av våra mest sålda pumpar på Proffsmagasinet och sammanställer omdömen lämnade av våra kunder. Dyk ner i resultatet och hitta pumpen som är bäst för dig.

En dränkbar pump, eller en nedsänkbar pump, är en pump som är konstruerad för att kunna sänkas i vätskan som ska pumpas bort. Detta är särskilt behändigt när du ska leda bort vatten från din översvämmade trädgård eller källare, när du ska tömma regntunnan eller pumpa ut vattnet från en pool eller damm. Även på byggarbetsplatser används dränkbara pumpar flitigt, för att pumpa regnvatten ur grävda schakt och hantera grundvatten.

Välj en pump med rätt kapacitet

När du ska köpa en dränkbar pump är det viktigt att ta hänsyn till hur mycket vatten du behöver flytta och hur snabbt. Pumpkapaciteten kan variera mycket mellan olika pumpar och anges ofta i liter per minut eller liter per timme. Du behöver också titta på pumphöjden, det vill säga hur högt pumpen kan lyfta vatten vertikalt.

En annan faktor att ta hänsyn till hur mycket smuts och skräp pumpen kan hantera. Då ska du titta på pumpens maximala partikelstorlek.

Vilken dränkbar pump är bäst i test?

För att du lättare ska kunna välja vilken dränkbar pump som är bäst för ditt behov har vi jämfört tre av de pumpar vi säljer mest av just nu, och sammanställt kundomdömen lämnade via Trustpilot. De fullständiga produktomdömena kan läsas i sin helhet på respektive produktsida.

1. AL-KO Drain 20000 HD - För extrema krav

AL-KO Drain 20000 HD marknadsförs som en pump ”för extrema krav”, och mycket riktigt har den imponerande specifikationer. Pumpen har en maximal kapacitet på hela 20 000 liter i timmen och kan hantera partiklar på upp till 38 millimeter.

Fördelar

+ Pumpar 20 000 liter i timmen

+ Maximal pumphöjd på 10 meter

+ Hanterar smutspartiklar på upp till 38 millimeter

Så tycker våra kunder

AL-KO Drain 20000 HD är en storsäljare på Proffsmagasinet och av de som köpt den har de flesta delat ut högsta betyg. Bland omdömena som lämnats märks kommentarer som ”Riktigt hög kvalitet”, ”Håller vad den lovar” och ”Bra och tålig pump till ett superbra pris”.

AL-KO Drain 10000 Comfort - Utmärkt för avloppsvatten

Med sin stora inloppsöppning och möjlighet att hantera partiklar på upp till 30 millimeter är AL-KO Drain 10000 Comfort en utmärkt pump för smutsvatten och avloppsvatten. Med en pumpkapacitet på 10 000 liter i timmen och en pumphöjd på 8 meter har den tillräcklig prestanda för de vanligaste användningsområdena.

Fördelar

+ Pumpar 10 000 liter vatten i timmen

+ Maximal pumphöjd på 8 meter

+ Hanterar partiklar på upp till 30 millimeter

Så tycker våra kunder

Proffsmagasinets kunder älskar AL-KO Drain 10000 Comfort och de flesta ger den högsta betyg. En kund framhåller att den är bra för avloppsvatten. En annan skriver att det är ”bra pump till ett bra pris”.

3. AL-KO SUB 6500 Classic - Prisvärd pump för rent vatten

Om du bara ska hantera klart och rent vatten ska du titta närmare på AL-KO SUB 6500 Classic. Det är en smidig pump som trots sitt låga pris har imponerande prestanda. Den här pumpen har kapacitet för 6500 liter i timmen och har en pumphöjd på 6 meter. Perfekt för att tömma poolen eller bassängen!

Fördelar

+ Bra pris

+ Lätt och smidig

+ Pumpar 6500 liter i timmen

Så tycker våra kunder

Våra kunder som betygsatt och recenserat AL-KO SUB 6500 Classic är av betygen att döma ytterst nöjda med sina köp. En kund skriver ”Funkar perfekt. Bra pris”, och just pris i förhållande till prestanda är någonting som återkommer.