I år går Black Week av stapeln den 22 november. Hur länge pågår rean? Hur kommer vi på Proffsmagasinet att förbereda oss? Hur gör man de bästa klippen? Här samlar vi allt du behöver veta om Black Friday, Black Week och Cyber Monday 2024.

Då var det dags igen! Den stora rea-dagen Black Friday har med åren kommit att bli en kär tradition. Bara förra året handlade svenskarna för 9,3 miljarder under Black Week, och en övervägande del av inköpen gjordes på nätet.

Black Friday hos Proffsmagasinet

Självklart har även vi på Proffsmagasinet en Black Friday-kampanj! Detta är årets största och bästa kampanj, så passa på att spana in alla Proffsmagasinets supererbjudanden. När kampanjen drar igång kommer du att hitta alla erbjudanden på Proffsmagasinets kampanjsida för Black Week!

3 tips inför Black Friday

För att du ska få en så bra Black Friday-upplevelse som möjligt här på Proffsmagasinet vill vi dela med oss av några snabba tips.

1. Bli medlem, prenumenera på vårt nyhetsbrev och följ oss i sociala medier.

Vårt bästa tips för att du ska få en så bra Black Week-upplevelse som möjlit är att gå med i vår medlemsklubb. Då får du digitala kvitton och 365 dagars öppet köp. Passa också på att följa oss i alla våra kanaler. Anmäl dig i god tid innan rean börjar för att ta del av det senaste.

2. Vänta inte för länge!

Även om vi laddar upp med fler varor inför Black Friday riskerar populära produkter att ta slut.

3. Planera i god tid.

Se över din budget och fundera över vad du behöver så att du inte handlar för mer än vad du har råd med. Om du redan innan funderar över vilka produkter eller produktkategorier kan du läsa på och jämföra alternativ redan innan rean startar.

När är Black Friday?

Black Friday infaller inte på ett fast datum varje år utan den infaller istället dagen efter den fjärde torsdagen i november, vilket alltid är dagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving.

När är Black Friday 2024?

Black Friday 2024 är den 29 november.

När är det Black Week 2024?

Rea-veckan Black Week börjar fredagen den 22 november och pågår hela veckan fram till Black Friday.

När är Black Weekend 2024?

Black Weekend är helgen efter Black Friday. 30 november till 1 december.

När är Cyber Monday 2024?

Cyber Monday 2024 är den 2 december.

Varför heter det Black Friday?

Det finns två olika förklaringar till hur namnet uppstod, den första förklaringen har anor från 60-talets Philadelphia där den stora mängden trafikanter i de centrala delarna av staden ledde till allmänt kaos och ett ökat antal trafikolyckor. Den andra förklaringen kommer från att det är den dagen på året då många företag vänder röda minussiffror till svarta plussiffror, vilket innebär att bolagen då äntligen är “back in black”.

Black Friday i Sverige

I Sverige dök Black Friday upp först under 2013 men har numera, tillsammans med de sista dagarna innan julafton samt första dagen på mellandagsrean, etablerat sig som årets absolut största shoppingdagar. Redan 2017 utvidgades reaperioden då många e-handlare lanserade kampanjer som sträckte sig hela helgen (Black Weekend) eller till och med hela veckan (Black Week). Efter det kommer Cyber Monday, som ursprungligen var e-handlarnas svar på Black Friday.