Efter att ha varit två separata företag under mycket lång tid bildar Tylö of Sweden och Helo of Finland nu TylöHelo, en världsledande bastu- och ångbadstillverkare. Den inbyggda känslan av stolthet och äkthet som utmärker deras bastu- och ångbadsprodukter är något som inte går att kopiera.

Människor från hela världen har alltid njutit av värme, men på olika sätt – allt från bastubad och ångbad till banja och hammamer för att må bättre, se bättre ut och för att koppla av tillsammans med nära och kära. Dagens moderna bastu sammanför flera av dessa traditioner, och för in alla fördelar med värme och ånga i ditt hem.

Basturum är inte längre något som göms undan i källaren. Idag visas de stolt upp som badrummets och hemmets mittpunkt. Med vacker design och avancerade funktioner är basturum de nya köken, som höjer värdet på ditt hem och din livskvalitet.

Harmony Glass Corner-bastu

Tylö

Det som har gjort Tylö till vad det är idag kan härledas till dess grundares värderingar – innovativa idéer, beslutsamhet och visioner.

Tylös grundare, Sven-Olof Janson, var en elektriker som med hjälp av uppfinningsrikedom och motivation utvecklade mindre och effektivare värmeelement för egenutvecklade maskiner. År 1951 antog han en lokal affärsmans utmaning att bygga en billigare men bättre bastu. Janson lyckades uppenbarligen med sin bedrift.

Ända sedan utmaningen 1951 är företaget, som snart fick namnet Tylö, kvar på sin ursprungliga plats där det har vuxit under åren. Portföljen har vuxit med företaget och består nu av ett komplett utbud av toppmoderna wellness-produkter. Sortimentet bygger på tradition och arv, men som kontinuerligt anpassas för att uppfylla kundernas förändrade krav.

Helo

Helo grundades 1919 under namnet Karjalan Sähkö Ltd i Viborg, Finland, och företagets första elektriska bastuaggregat lanserades 1949.

På 1960-talet bytte företaget namn till Helo Tehtaat (Helo-fabriker) och har funnits på dess nuvarande plats i Hangö i Finland sedan dess.
Strax efter att de 1990 bytt namn till Oy Saunatec Ltd förvärvades företaget av världens största tillverkare av basturum, Knüllwald Sauna GmbH i Tyskland. Två nya dotterbolag bildades, Saunatec Inc. i USA och Helo (UK) Ltd. i Storbritannien.

I slutet av 1990-talet förvärvade Oy Saunatec Ltd bastu- och ångbadsföretaget Amerec (Nasscor Inc.) i Seattle, USA, och en finsk bastuaggregatstillverkare, Viki Sauna Oy.

Välkommen TylöHelo

Under hösten 2017 gick Tylö och Helo samman till TylöHelo för att bli en av världens starkaste leverantörer inom wellness. Du kan nu hitta deras produkter i Proffsmagasinets sortiment.

Om du har frågor om TyloHelos produkter, kontakta gärna Proffsmagasinets kundtjänst.

Uppdaterad 2020-02-26