Denna typ av samarbete kallas ofta för affiliatemarknadsföring och är relativt vanligt hos större webbshopar som Proffsmagasinet. Är affiliatemarknadsföring ett helt nytt begrepp för dig följer en kortare beskrivning nedan.

Vad är affiliatemarknadsföring?

Affiliatemarknadsföring är en typ av marknadsföring där en “återförsäljare”,en så kallad affiliate, hjälper en annonsör att marknadsföra dess produktereller tjänster. Affiliaten får sedan betalt av annonsören beroende på hurmycket försäljning som den kan leverera.

Affiliaten tjänar alltså pengar genom att driva trafik intill sidor där det går att handla online. En affiliate genererar oftast trafikengenom sin hemsida, blogg eller social media.

Proffsmagasinets affiliateprogram

Proffsmagasinet har idag ett affiliateprogram genomAdtraction. Med Proffsmagasinets program kan du rekommenderade absolut populäraste varumärken inom byggbranschen och tjäna 5% iprovision av ordervärdet som du genererar. 

Hur kommer jag igång?

Att komma igång med affiliatemarknadsföring är enkelt. För att kunna marknadsföra Proffsmagasinet behöver du först registrera ett konto hos Adtraction. När du sedan loggar in på Adtraction kan du enkelt ansöka till Proffsmagasinets affiliateprogram samt läsa mer om regler kring vad som är tillåtet.

Som en affiliate till Proffsmagasinet behöver du använda länkar som du hämtar i ditt konto hos Adtraction. Detta möjliggör för Adtraction att spåra de besökare du förmedlar till Proffsmagasinet.se. Adtraction erbjuder också en bra support till nya affiliates som är osäkra på hur de ska komma igång.

Har du frågor eller funderingar kring vårt affiliateprogram är du självfallet också mer än välkommen att kontakta oss.

Uppdaterad 2019-04-27