Tebo Byggtillbehör utvecklar och marknadsför specialprodukter för professionella hantverkare inom bygg och industri. Tillsammans med egna och utvalda partners varumärken erbjuder de en unik och innovativ produktportfölj.

Året var 1973 då grundaren C-G Palmkvist fick höra av en bekant att kakel skulle slå igenom ordentligt i Sverige, men att det saknades rätt verktyg och tillbehör för “gör det själv”-marknaden. Ett stort problem var t.ex. att få rätt bredd på fogarna mellan plattorna. Tipset ledde till utvecklingen av den första produkten, kakelkrysset, som blir en omedelbar succé.

Utvecklingen av kakelkrysset samt agenturen för bl.a. trådsågen av Remington Arms i USA gjorde att Byggtillbehör AB startades. C-G valde att sluta som pilot för att på heltid satsa i verksamheten och sortimentet på den keramiska sidan breddades snabbt med t.ex. fixkammar, bruksvispar och kakelskärare samt ett sortiment med murarverktyg.

Tebo Diamond

Tebos varumärken hos Proffsmagasinet

Tebos mål är att alltid leverera högsta kvalitet och våra styrkor ligger i en innovativ produktutveckling, hög aktivitet och en mycket hög service.

Tebo

De första egenutvecklade produkterna för plattsättning i varumärket Tebo kom redan i mitten av 70-talet. I dag täcker sortimentet allt inom plattsättning men består även av produkter för andra områden som bygg, renovering, golvläggning och installationer. Produkterna kännetecknas av dess innovativa lösningar och höga kvalitet.

Tebo Cover

Tebo Cover består av innovativa täck- och dammskyddsprodukter för bygg, industri och hem. Gemensamt för produkterna är att de är enkla att använda och skyddar mot damm, slitage och byggsmuts.

Sortimentet består av dammskydd och dammdörrar som begränsar spridningen av damm, dammutsug som fångar upp dammet direkt vid t.ex. håltagning, kapning eller slipning och en mängd olika täckmaterial med unika egenskaper för att ge rätt skydd åt underlaget.

Tebo Details

Allt större efterfrågan på byggkeramik och design i våra badrum är grunden till Tebo Details. Idag utvecklar de stilrena badrumsdetaljer som möter de höga kraven på design, funktion och kvalitet.

Tebo Diamond

Tebo Diamond erbjuder ett brett sortiment av diamantverktyg för både professionella plattsättare och installatörer. I sortimentet ingår verktyg och tillbehör av hög kvalitet för håltagning, kapning och slipning.

Välkommen Tebo!

Proffsmagasinet välkomnar Tebo Byggtillbehör till produktsortimentet. Om du har frågor om Tebos produkter, kontakta gärna vår kundservice.

Uppdaterad 2020-01-14