När Svedbergs grundades av Holger Svedberg år 1920 var det mjölkkärl som tillverkades. Visserligen de bästa som gick att uppbringa, men de hade inte så mycket gemensamt med dagens kvalitetsprodukter för badrum som företaget tillverkat sedan 1962. Produktutveckling, design och produktion sker till stor del på företagets egen anläggning i Dalstorp.

Idag är företaget marknadsledande i Norden på badrumsmöbler. Under begreppet ’Hela ditt badrum’ marknadsförs ett brett sortiment bestående av bland annat badkar, duschar, blandare, WC, belysning och handdukstorkar. Fortfarande görs mycket för hand, allt med precision och noggrannhet – för det är så man alltid har gjort.

Eftersom de gör allt själva i deras egen anläggning kan de ta ansvar för att varje produkt håller högsta kvalitet. Därmed har de också flera krav när det gäller material. I grunden handlar det om att det ska hålla för ett långt liv och det ska vara snyggt. Form är naturligtvis viktigt, men det kan också handla om ytor och strukturer.

Svedbergs badrumsmöbler

Miljöarbetet en del av kvalitetstänkandet

Svedbergs gör inte så mycket väsen av deras miljöarbete, eftersom det är en naturlig del av deras kvalitetstänkande. En effektiv och modern produktion är bra för miljön, en genomtänkt logistik och distribution sparar resurser.

Företaget bedriver en kontinuerlig utveckling av verksamheten för att minska deras miljöbelastning. De har miljöutbildad personal och miljöansvariga inom respektive produktionsavsnitt. De senaste åren har de med framgång även genomfört ett antal projekt för att minska belastningen.

Proffsmagasinet välkomnar Svedbergs!

Svedbergs sortiment möjliggör en personlig och individuell stil i badrummet med flera designuttryck, inbyggd funktion och hög kvalité. På så sätt får du en helhet i badrummet och en enkelhet att välja inredning som gör din badrumsrenovering effektivare. Har du frågor om sortimentet, kontakta gärna Proffsmagasinets kundtjänst.

Uppdaterad 2019-10-29