Det anrika företaget Assa är en ledande tillverkare av lås- och säkerhetslösningar. Nu hittar du deras produkter här på Proffsmagasinet.

När August Stenman grundade sin firma 1881 i Eskilstuna kunde han med största säkerhet inte föreställa sig att koncernen 140 år senare skulle ha 47 500 medarbetare i 70 olika länder. Huvuddelen av tillverkningen sker fortfarande i Eskilstuna, men idag tillverkar Assa mer än bara gångjärn och beslag. När Assa köpte K S Thulins lås- och metallfabrik 1939 blev lås deras främsta produkt, och efter sammanslagningen med finska Abloy 1994 blev de en ledande tillverkare i segmentet.

Läs även: “Verktygen du behöver som nyinflyttad i villa”

Nu hos Proffsmagasinet

Nu börjar vi sälja ett brett sortiment från Assa här på Proffsmagasinet bestående av bland annat dörr- och fönsterhandtag, hållare, gångjärn, hänglås, låshus, cylindrar, slutbleck, täckskyltar och behör.

3 produkter att titta närmare på

ASSA Entré K1 – Komplett låssats för entrédörr

De flesta tänker nog på ytterdörrar när de hör namnet Assa, för vem har aldrig haft en Assa-nyckel på sin knippa? ASSA Entré K1 är en vändbar låssats som är rekommenderad av Stöldskyddsföreningen och godkänd enligt SSF 3522. Produkten finns med flera olika ytbehandlingar, till exempel förnicklad, mattkrom och brunoxiderad mässing.

ASSA Entré K1

ASSA Fix 84 – Spärranordning till dörrar och fönster

ASSA Fix 84 är en öppningsbegränsare som du monterar på altandörren eller fönstret för att begränsa öppningsläget. När du ska koppla loss den trycker du in den fjädrande låstungan och häktar av linan. I paketet ingår linfäste med lina och låsknopp samt spärrbricka. Linan är av vit polyester och övriga delar är i acetalplast.

ASSA Fix 84

ASSA 3741 – hänglås med hänglåsklass 3

Olika hänglås är olika starka. Om du behöver ett hänglås för att låsa fast en motorcykel, moped, båt eller båtmotor rekommenderar Stöldskyddsföreningen ett hänglås med hänglåsklass 3. ASSA 3741 har ett låshus av stål och är ytbehandlad med svart förkromning. Tre nycklar ingår.

ASSA 3741