Med ett avstånd mellan blad och vägg på bara 10 mm är Bosch sänksåg GKT 18V-52 GC ett verktyg som skiljer sig från mängden. Med den borstlösa Biturbo-tekniken är den lika kraftfull som nätdrivna motsvarigheter.

Vid det här laget är det få som tvivlar på att batterdrivna maskiner kan leverera samma kraft som nätdrivna. Är du fortfarande inte övertygad? Bosch GKT 18V-52 GC är en ny sänksåg som med hjälp av den borstlösa Biturbo-tekniken levererar lika hög prestanda som sina nätanslutna motsvarigheter. Detta är möjligt tack vara Bosch ProCore-batterier som låter dig ta ut mer kraft utan att batteriet överhettas. Alla batterier från 2008 och framåt fungerar, men för att få ut maximal kraft behöver du ett ProCore-batteri med 8 Ah.

Bara 10 millimeter mellan sågklinga och vägg

Det kanske bästa med Bosch GKT 18V-52 GC är kanske ändå att det bara är 10 millimeter mellan sågklingan och väggen. Det är såklart ovärderligt om du ska såga golv. I fullt nedsänkt läge går klingan 52 millimeter ner (utan styrskena). Om du ska gera en list eller liknande kan du vinkla klingan till 45 grader. De digitala reglagen använder du för att välja hastighet eller aktivera ECO-läget.

Bosch sänksåg GKT 18V-52 GC

Bosch sänksåg GKT 18V-52 GC är kompatibel med styrskenor från andra tillverkare

Styrskenorna från Bosch finns i olika längder, upp till 3,10 meter och om du skruvar loss listen på undersidan av sänksågen är den även kompatibel med skenor från Festool, Mafell och Makita. Det finns också ett brett utbud av tvingar, gradskenor och andra tillbehör som gör arbetet enklare.

Tre saker vi gillar med Bosch GKT 18V-52 GC

  • Bara 10 millimeter mellan blad och vägg.
    Närheten underlättar när vi till exempel ska såga golv.
  • Kraft som ett nätdrivet verktyg.
    Med Bosch ProCore-batterier med 8,0 Ah får du samma kraft som från ett verktyg med sladd.
  • Fungerar med skenor från vissa andra tillverkare.
    Om du skruvar loss listen på verktygets undersida blir Bosch GKT 18V-52 GC kompatibel med styrkskenor från Bosch, Festool, Mafell och Makita.

Bosch GKT 18V-52 GC

Läs mer om Bosch sänksåg Bosch GKT 18V-52 GC hos Proffsmagasinet.