Nu har Bosch släppt ett nytt sortiment av vinkelslipar med det nya fästet X-LOCK. Det har aldrig varit enklare att byta tillbehören till vinkelslipen ”X-TRA REVOLUTIONERANDE”

X-LOCK är ett nytt 2-delat växelsystem för byte av tillbehör till vinkelslipen med bara ett klick. Det X-formade gränssnittet på sliphuvudet och tillbehöret gör monteringen enkel och bekväm. Bosch Professional är först i världen med detta nya fäste!

Man kan ju ställa sig frågan om de nya X-LOCK tillbehören passar på det traditionella M14 fästet som varit standardfästet under väldigt långt tid och svaret är enkelt! Nästan alla X-LOCK-tillbehör passar på standardvinkelslipar. Undantaget är tillbehör som har ett gängat fäste, som diamantborrkronor och skålformade borstar. Dock passar inte tillbehör med det traditionella fästet med 22,2mm hål på vinkelslipar med X-LOCK fästet. Så har man nya vinkelslipar med X-LOCK måste X-LOCK tillbehör användas.

Bosch X-LOCK

Till en början kommer det att finnas sju kabeldrivna och fyra sladdlösa modeller av GWX. Dessutom kommer det att finnas över 130 olika tillbehör. X-LOCK-systemet omfattar ett komplett systemprogram med diametrar på 115 och 125 mm. Under våren 2020 kommer systemet att utökas till 150 mm skivdiameter.

Fördelar med nya X-LOCK fästet:

  • Enkelt byte av sliptillbehör utan delar som kan tappas bort eller extra monteringsverktyg – upp till 5 gånger snabbare jämfört med standardlösningar
  • Bosch erbjuder ett stort sortiment av slipar och tillbehör för alla möjliga typer av uppgifter.
  • Riktningstillbehör som diamantkapskivor kan inte monteras felaktigt tack vare det innovativa X-LOCK-systemet.
  • Ingen störande mutter under arbetet med vinkelslipar. Nu är flatslipning möjligt och ytorna blir inte repade.

Säkerheten?

Det kan kännas lite läskigt att inte skruva fast tillbehören, sitter det verkligen fast? Alla nya vinkelslipar som är utrustade med unika X-LOCK-mekanismen säkerställer att skivan sitter fast på verktyget – även utan fläns, mutter och nyckel. När skivan klickas fast låser sig spännbackarna och därmed är systemet låst. Vinkelsliparna har även en patenterad mekanism som förhindrar lossning av tillbehören medan verktyget är igång.

Det hörbara klicket innebär att du alltid vet att tillbehöret sitter korrekt på verktyget och du kan börja jobba i lugn och ro. Det finns inget behov av att tänka om.

Det har gjorts extrema tester där man konstaterat att damm och smuts inte påverkar X-LOCK mekanismen. Dock skadar det inte att hålla sitt fäste rent och snyggt! Anvisningar för rengöring finns i bruksanvisningen för varje maskin.

Nedan hittar ni en video där ni kan se en förklaring på hur X-LOCK fungerar.

Uppdaterad 2019-07-16