Bosch har vidareutvecklat högeffektsbatterier på 18 volt för professionella hantverkare och lanserar nu serien ProCore 18V-batterier med 4,0, 8,0 och 12,0 Ah. Bosch har också lanserat GAL 18V-160C Professional, världens första uppkopplade laddare för 18-voltsbatterier.

"Vårt primära mål är att alla nätanslutna verktyg på sikt ska kunna bytas ut mot sladdlösa varianter. Med de nya högeffektiva batterierna i ProCore18V-serien har vi kommit en bra bit närmare det målet", säger Stefan Rübenacke, ansvarig för batterier och laddare till elverktyg för professionella på Bosch Power Tools.

ProCore18V-batterierna:

Compact: Compact-batteriet ProCore 18V 4,0 Ah är konstruerat i ett skikt vilket gör det mindre och lättare än standardbatterier i två skikt men erbjuder trots det samma effekt. Det underlättar vid serieanvändning eller arbeten ovanför huvudhöjd. Perfekt för borrning och skruvdragning där låg vikt spelar roll. Den senaste celltekniken i ProCORE18V 4.0Ah ger lika mycket effekt som ett standard 4,0Ah-batteri, men det är lättare och upp till 39 % mer kompakt än jämförbara batterier i samma klass.

Performance-batteriet ProCore 18V 8,0 Ah har en effekt som kan jämföras med aggregat på 1 600 watt vilket lämpar sig för bredare användningsområden och uppgifter som kräver en högre kapacitet.

Endurance: När du vill få ut maximalt av dina verktyg! Tack vare cellarkitekturen i 3 lager hos ProCORE18V 12.0Ah kan du arbeta extra länge med maximal effekt. Du får samma effekt som hos verktyg med kabel. Endurance-batteriet ProCore 18V 12,0 Ah används för krävande tillämpningar med sladdlösa borrhammare, vinkelslipar och cirkelsågar.

Världens första uppkopplade laddare för 18-voltsbatterier

GAL 18V-160 C Professional erbjuder en laddningsström på 16 ampere och är därmed den snabbaste laddaren för 18-voltsbatterier. Den laddar det största batteriet ProCore 18V 12,0 Ah till 80% på ca 35 minuter vilket är dubbelt så snabbt som den tidigare laddarn GAL 1880 Professional. Det är samtidigt den första laddaren i världen som försetts med en ”Connectivity”-funktion som gör att användaren enkelt kan ansluta laddaren till sin smarttelefon via Bosch Toolbox-appen. Och kan då få information om laddningstid och allmän status på batteriet. Laddaren kommer med fyra laddningslägen beroende på uppgift, från ett extra skonsamt till ”Power Boost” som laddar batteriet halvfullt på kortast möjliga tid för att underlätta vid tidspressade situationer så man kan slutföra arbetet.

Tillgänglighet

ProCore18V-batterierna 4,0 – 8,0 & 12,0 samt laddaren GAL 18V-160 C finns nu tillgängliga hos oss på Proffsmagasinet. Följ produktlänkarna nedan för att se mer av dessa fantastiska produkter!

Uppdaterad 2019-08-20