Det nya verktyget har fyra olika chuckar, 10mm chuck, 1/4″ hexfäste, offset- och vinkelskruvsats. Chuckarna kan vinklas i 16 olika positioner för att kunna nå svåråtkomliga ställen! Den kolborstfria POWERSTATE-motorn levererar upp till 1600 varv/min och 34 Nm – gott om kraft för installations- och servicearbeten.

- Sedan lanseringen av M12-systemet 2008, har målsättningen varit oförändrad: att tillverka kompakta och hållbara lösningar som kommer åt i trånga och svåråtkomliga utrymmen och på så vis ersätta handverktyg och krävande manuella arbetsmoment. Men trots verktygens fantastiskt kompakta format fanns det fortfarande vissa trånga utrymmen som till och med våra ledande lösningar inte kunde komma åt – i synnerhet vid installationsarbeten och arbetsmoment som entreprenörer inom mekanik, el och VVS ofta utför, säger Henrik Nielsen, produktchef för Milwaukee Tool, och fortsätter:

- Det var tydligt att vi behövde utveckla en lösning som tänjer på gränserna för mångsidighet för att ge bättre åtkomst i trånga utrymmen med vårt M12™-system – och lösningen behövde erbjuda den prestanda och precision som krävs för att kunna utföra dessa arbetsmoment på ett produktivt sätt. Så föddes M12 FUEL installationsborrskruvdragaren.

Milwaukee borrskruvdragare

 • Vinkelskruvsats – Ger effektiv skruvdragning eller borrning i 90 grader för oslagbar åtkomst i trånga utrymmen.
 • Offset-tillsats – Ger utmärkt åtkomst till trånga hörn och skadar inte intilliggande ytor vid skruvdragning.
 • 10 mm metallchuck och chuck med 1/4″ hexfäste – Ger ökad produktivitet genom att erbjuda flexibilitet för effektiv borrning och skruvdragning i praktiskt taget alla situationer.
 • 10 mm metallchucken, 1/4″ hexfästet och offset-tillsatsen kan också användas tillsammans med vinkelskruvsatsen för ännu bättre tkomst.

Maskinen har utvecklats för att förenkla arbetet och öka användarens produktivitet. Verktygets bakre handtag gör att användarens hand hamnar högre upp på verktyget, vilket ger bättre åtkomst och kontroll i trånga utrymmen. Ovansidan är dessutom platt, vilket gör att det kan placeras tätt mot en yta vid behov. 

Dessa unika funktioner i kombination med verktygets skruvdragarens storlek och låga vikt gör att det ger utmärkt åtkomst i trånga utrymmen. Framsidan av verktyget är försedd med en magnetisk bitshållare för flera bits, samt en avtagbar bältesklämma.

Specifikationer avser M12 FDDXKIT-202X :

 • Varv/min: 0-400 / 0-1600
 • Max vridmoment: 34 Nm
 • Chuck: 10 mm metallchuck
 • Tillsatser: 10 mm metallchuck, chuck 1/4” hexfäste, offsettillsats, vinkelskruvsats
 • Magnetisk bithållare: Ja
 • Längd: 130 mm
 • Vikt med batteri: 0,9 kg

Levereras med 2 x 2,0 Ah M12 REDLITHIUM-ION-batterier, laddare, 10 mm metallchuck, chuck med 1/4” hexfäste, offset-tillsats, vinkelskruvsats, bältesklämma och förvaringsväska. Finns även att köpa utan batterier och laddare.

Lär dig mer om skruvdragare

Är du ute efter en ny skruvdragare men inte riktigt vet hur du ska tänka. Läs vår guide "Välj rätt skruvdragare". Där går vi igenom de olika typerna av skruvdragare och annat som kan vara bra att veta när du ska köpa en ny maskin!

Uppdaterad 2019-11-01