Gnosjö Konstsmide grundades i Gnosjö, Småland, av familjefadern Gunnar Johansson. Det var en längtan efter någonting nytt som låg bakom alltihop. Året var 1942 när han en dag hittade mod att säga upp sig från bussfirman och ge utlopp för entreprenören inom sig. Hans idé var att tillverka blomställ och dekorationer i smide, med fokus på kvalitet och design.

Innovation och kvalitet är grundstenar som Konstsmide vilar på, nu som då och framöver. Att vara innovativ är en nödvändighet för att kunna skapa hållbara och miljövänliga produkter som deras kunder vill ha.

Redan 1947 stod de för Sveriges absolut första serietillverkade adventsljusstake. Därefter har de gång på gång bevisat att satsningar på innovation, gediget hantverk och långvariga samarbeten lönar sig i längden. Till exempel i mitten av 90-talet var de först i världen med att använda LED-tekniken i deras julbelysning, vilket ger dem än idag ett försprång.

Ljusfigur av Konstsmide

Utpräglat kvalitetstänk

Idag, över 75 år senare, ingår Konstsmide i den familjeägda koncernen Gunnar Johansson Gruppen och dess nuvarande ägare är bröderna Peter, Janne, Jonas och Daniel Johansson. Deras strävan är att alltid vara kundens förstahandsval gällande jul- och utebelysning.

För att alltid kunna erbjuda trygga och hållbara produkter formas hela deras verksamhet av ett utpräglat kvalitetstänk. Därför säkrar de produktionen i egna fabriker i Sverige och Ungern samt i nära samarbete med deras partners i Kina. Produkterna genomgår även omfattande tredjepartstester för att vara de säkraste på marknaden.

Välkommen Konstsmide!

Konstsmides sortiment består av jul- och utomhusbelysning med självklara krav på hög kvalitet och säkerhet samt snygg och funktionell design. Därför är vi på Proffsmagasinet glada att ha dem i vårt produktsortiment. Har du frågor angående sortimentet, kontakta gärna vår kundtjänst.

Uppdaterad 2019-10-22