Med Helly Hansen Workwears senaste kollektion, Magni Evolution, vill de erbjuda det allra bästa för yrkesanvändare med höga krav. Vi pratade med försäljningschef Robin Sokoloff om innovativa material och smarta funktioner inspirerade av sportvärlden. 

Inte bara modemässiga trender förändrar kläderna vi jobbar i. Arbetsklädssegmentet drivs minst lika mycket av säkerhet, komfort och hållbarhet. Helly Hansen, som är ett välkänt namn inom såväl arbetskläder som sportkläder ligger i framkant med sin nya kollektion Magni Evolution. 

- Som namnet Evolution antyder strävar vi efter ständig förbättring. Med Magni Evolution vill vi erbjuda det allra bästa för de som kräver det. Målgruppen är hantverkare och andra yrkesmänniskor som jobbar i riktigt tuffa miljöer. Kläderna ska fungera lika bra hela dagen, samt även vara funktionella när arbetstiden är förbi, berättar Robin Sokoloff, försäljningschef på Helly Hansen. 

Inspiration från sportvärlden 

Magni drar mycket inspiration från sportvärlden, vilket inte är förvånande då sport är en stor del av Helly Hansens arv. Inspirationen syns både i klädernas design och i materialval. 

- Det har hänt otroligt mycket med arbetskläder sedan stretchtyget slog igenom. Idag vill man att arbetskläderna ska vara lika bekväma och sköna att bära som friluftskläder. Samtidigt behöver de vara slitstarka och tåla mycket tuffare miljöer.  

Kollektionen Magni Evolution består i dagsläget av två par byxor, två jackor och tre skor. Men kollektionen kommer inte stanna där. Shorts är redan på planeringsbordet inför sommarsäsongen.  

Magni Evolution - Från topp till tå 

De första byxorna som lanseras är en hantverksbyxa och en servicebyxa. Arbetsbyxan har knäskyddsfickor och avtagbara fickor för spik och verktyg. Servicebyxan är en mer avskalad modell för den som inte har behov av hantverksfickor. 

- Båda byxorna i kollektionen har en hybridkonstruktion med ett tyg på framsidan och ett annat tyg på baksidan där byxorna slits mindre. Bakom knäna har byxorna ett meshtyg och vid knäna en dragkedja för ventilation. 

Det finns två jackor att välja mellan. En trelagers skaljacka, utrustad med ett innovativt, helt vind- och vattentätt membran. Den andra är en funktionell softshelljacka, perfekt för förhållanden från maj till oktober. 

Arbetsbyxan har knäskyddsfickor och avtagbara fickor för spik och verktyg.

Skor för alla tillfällen 

Magni Evolution inkluderar tre skomodeller. Den låga modellen och mellanmodellen liknar närmast en sportig gymnastiksko, men har även skydd som aluminiumtåhätta och spiktrampskydd. För den som arbetar i kyligare förhållanden erbjuds en vinterkänga med Primaloft-isolering, som håller fötterna varma i temperaturer ner till -40 grader. 

- Primaloft är ett syntetiskt isoleringsmaterial som uppfanns av den amerikanska armén på 80-talet. Materialet isolerar värme väldigt bra, väger väldigt lite och tillåter fukt att avdunsta, säger Robin. 

Den låga modellen liknar en sportig gymnastiksko, men har även skydd som aluminiumtåhätta och spiktrampskydd.

Kepsen – kronan på verket 

En annan produkt i kollektionen är en keps. 

- Det är en ventilerad och stretchig modell som ska transportera bort fukt när du jobbar intensivt. Kepsen har också vårt speciella snap back-fäste som gör det lätt att justera storleken, säger Robin. 

Återvunnet och hållbart 

Robin återkommer ofta till säkerhet och funktionalitet när han pratar om Helly Hansens arbetskläder, men det finns ytterligare en aspekt som blir allt viktigare både för företaget och för de som använder deras produkter. Det är hållbarhet. 

- Helly Hansen har lagt ett stort fokus på hållbarhet. Mer än 90 % av materialet i Magni Evolution är återvunnet, säger Robin.